10.5 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Borzalmas állatkínzás történhetett egy Sümeg melletti fatelepen! 18+ (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Megfagyhatott az a kutya, amit a Tetovált Állatvédők próbáltak megmenteni.

Tetovált Állatmentők Állatvédelmi Egyesület facebook oldalára töltötték fel a videót, amin egy elpusztult német vizsla látható. Az állatot egy Sümeg mellett lévő fatelepen borzalmas körülmények között tartották, a felvételen is látható üres vashordó lehetett az egyetlen menedéke. Emeltet rendkívül alultáplált volt. Valószínűleg öt éven keresztül egy sufniba zárva tartották, ahol a hirtelen jött hideg miatt halhatott meg. Sajnos az állatmentőkhöz későn jött a jelzés, ezért már csak kutya tetemét találták meg. Az egyesület feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Figyelem a videó felkavaró képsorokat tartalmaz, megtekintés csak saját felelősségre:

https://www.facebook.com/tetovaltallatmentok/videos/2097270270584464/

Kedves Barátaink, Szimpatizánsaink!

Tegnap röviden beszámoltunk egy szomorú és felháborító esetről és ígértük a részletesebb tájékoztatást.
Két napja érkezett a bejelentés mi szerint a Sümeg mellett lévő fatelepen egy német vizsla kutyát szörnyű körülmények között tartanak és láthatóan borzasztóan alultáplált.

A kapott fotók alapján láttuk, hogy valóban nagy a baj, egy üres vashordó volt az egyetlen menedéke, az ürülék pedig bokáig állt.

Rövid szervezés után az Ultimátum Állatvédelmi Alapítvánnyal másnap kora délután elindultunk, egyenesen a helyi kapitányságra rendőri biztosítást kérni.

Sajnos arra nem gondoltunk, mi fogad bennünket… Arra, hogy elkéstünk!

Egy nő engedett be minket aki elmondása alapján a kutya gondozója volt, miután 5 évvel ezelőtt a kutya tulajdonosa ott hagyta az ebet.

Az oltási köny alapján ezt igazolta is, azonban ez nem mentesíti fel az alól, hogy az állat 5 éven keresztül vegetált, bezárva egy sufniba, majd legyengülve, alultápláltan egyedül meghalt… Valószínűleg megfagyott.
A tetemet kisebb harc után elszállítottuk igazságügyi boncolásra, az eredmény után okosabbak leszünk, de mindenképp eljárást fogunk indítani, ismeretlen tettes ellen.

A nő szerint aznap 10 kor etette a kutyát, aki akkor még élt, de húzta a két hátsó lábát. Ha ez valóban így is volt -amit szeretnénk elhinni-, az akkor sem mentesíti az alól, hogy nem kért orvosi segítséget.
Ezen kívül a hölgy álltál elmondottak is rendkívül ellentmondásosak, sok minden nem tényszerű, de vádaskodni nem szeretnénk.

Sajnos a tény, így is tény marad,hogy Pötyinek ez eberi felelőtlenség (vagy szándékosság) okozta halálát!

Nagyon sajnáljuk Pötyi, hogy nem tudtunk segíteni és nem adhattuk meg az esélyt, hogy az emberi szeretetet is megismerhesd.

Nyugodj békében Kiskutya!

Forrás: veol.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...