13.2 C
Budapest
2024. február. 28. szerda

Börtönbe került egy tanár, mert nem volt hajlandó lánynak nevezni egy kisfiút..

Dátum:

Megosztás:

Írország: „A transzgenderizmus ellenkezik a keresztény hitemmel, ellentétes a Szentírással és ír államegyház erkölcsével”

– indokolta döntését a pedagógus.

Börtönbe került egy történelem-, német- és politikaszakos tanár Írországban, miután a munkahelyén, az ír államegyház által fenntartott Wilson’s Hospital School bentlakásos középiskolában „nem volt hajlandó lánynak nevezni egy kisfiút” – írja a Daily Mail online kiadása.

A brit bulvárlap beszámolója szerint Enock Burke története a katedrától a celláig azzal kezdődött, hogy egy magát transznemű lánynak valló fiú diákot következetesen nem az általa választott személyes névmáson szólított – a szülők és az igazgató külön kérése ellenére sem. Emiatt aztán fegyelmi eljárás indult elleni, melynek idejére fizetett szabadságra küldték, majd egy bírósági végzés értelmében távol kelet maradnia az iskolától.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Ennek ellenére a tanár változatlanul bejárt az iskolába, oktatni viszont nem engedték, ezért egy üres teremben ülte végig a tanítási időt minden egyes nap. Ezután az oktatási intézmény jogi képviselője – elmondása szerint nehéz szívvel, de más választás hiányában – kezdeményezte Burke letartóztatását, és a férfi börtönbe került.

tanár,börtön
Enock Burke (Facebook)

Mielőtt rabosították volna, a tanár azt mondta a bírósági meghallgatásán, hogy azért nem nevezte a kisfiút lánynak, mert a transzgenderizmus ellenkezik a keresztény hitével, ellentétes a Szentírással és ír államegyház erkölcsével, valamint az iskola erkölcsi felfogásával is.

A vallási meggyőződésem nem kötelességszegés. Nem minősül súlyos kötelességszegésnek. Soha nem is lesz az. Ezek a meggyőződések kedvesek számomra. Soha nem fogom megtagadni és soha nem fogom elárulni őket, és soha nem fogok olyan parancsnak engedelmeskedni, amely erre kötelezne. Ez egyszerűen nem lehetséges számomra

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

– fogalmazott Burke a tárgyalóteremben, majd hozzátette: elfogadhatatlan, hogy a vallási meggyőződéséért úgy büntessék, mintha etikai vétséget követett volna el. Elmondása szerint már a felfüggesztése is súlyos lépés volt az iskola részéről, hiszen ezzel megsértették a becsületét és a jó hírnevét, pedig a tanári pályája során eddig nem érkezett ellene panasz és a diákjai is szerették.

Az ügyben eljáró bíró előre leszögezte, hogy az eljárás nem a férfi vallási meggyőződéséről vagy a felfüggesztéséről fog szólni, hanem mindössze azt fogja vizsgálni, hogy a bírósági határozat ellenére szándékosan ment-e be az iskolába.

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy izgalmas thriller, Mel Gibson főszereplésével – Vonalban vagy – videó

Elvis (Mel Gibson), a népszerű műsorvezető megdöbbentő hívást kap, amelyben egy ismeretlen személy azzal fenyegetőzik, hogy élőadásban megöli...

Demeter Szilárd lett a Nemzeti Múzeum főigazgatója

Demeter Szilárd lesz a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója és létrejön a Széchényi Ferenc Közgyűjteményi Központ – jelentette be...

Milyen anyagú szőnyeget válassz?

Összeszedtük a legfontosabb szempontokat. A nappali szőnyegének kiválasztása jelentősen befolyásolhatja a tér hangulatát. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, az anyagtól...

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége gyakran korlátozza a mesterséges intelligencia (MI) fejlődését.

Különösen a bőrbetegségek esetén nehéz megszerezni a jó minőségű, címkézett adatokat. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP...