9 C
Budapest
2024. február. 29. csütörtök

Boris Pistorius: Németország vezető katonai szerepet vállalna a Baltikumban.

Dátum:

Megosztás:

A német védelmi miniszter Berlin szolidaritásáról és támogatásáról biztosította a balti államokat Rigában.

Boris Pistorius Rigában egyebek közt azt hangoztatta, hogy a Baltikum biztonsága egyben Németország biztonságát is jelenti. Kiemelte: Berlin megtartja ígéretét és hozzájárul Észtország, Lettország és Litvánia védelméhez „a földön, levegőben és tengeren is”.

„Felelősséget viselünk, egy nagyon különleges felelősséget ezért a régióért” – húzta alá. A balti államok részben az Ukrajna ellen háborút folytató Oroszországgal, illetve Fehéroroszországgal is határosak.

A német tárcavezető háromnapos látogatást kezdett a balti térségben. Elsőként lett hivatali partnerével, Andris Sprudsszal találkozott. A lett védelmi miniszter arról beszélt, hogy Oroszország esetében tartós fenyegetésről van szó, amit hazája „rendkívül komolyan” vesz. Hozzáfűzte, hogy nagyon megbecsülik Németország hozzájárulását a regionális biztonsághoz. A lett védelmi miniszter utalt arra, hogy a német hadsereg vezető szerepet játszik a szomszédos Litvániában állomásozó NATO-erőkben.

A német küldöttség kedden Észtországba utazik tovább a kétnapos Baltikumi Éves Védelmi Konferenciára (ABCD).

A két miniszter megemlítette a balti térség légtérellenőrzését is, amelynek keretében 2024-től a német légierő gépei és személyzete fog szolgálatot teljesíteni a lettországi Lielvarde támaszponton.

Boris Pistorius felhívta a figyelmet Svédország NATO-tagságának jelentőségére is. „A balti államok különösen élveznék a svéd csatlakozás előnyeit” – mondta. Hangsúlyozta, hogy ezzel Észtország, Lettország és Litvánia stratégiai mélységet nyernének, és válsághelyzetben jobban lehetne biztosítani segítséget és utánpótlást. „A NATO, Németország és a balti államok nem engedhetnek meg maguknak további halogatást” – tette hozzá.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Idén októberben lép életbe a kibartan törvény, amely konkrét szabályozásokat határoz meg..

Az október 18-án hatályba lépő kibertan törvény (NIS2 magyar megfelelője) kiterjeszti az előírások alá eső szolgáltatások körét és jelentősen szélesíti azon nemzetgazdasági...

The New York Times: a CIA 12 titkos kémbázist épített ki Ukrajnában – hanganyag

Titkos kémbázisokat hoztak létre Ukrajnában az orosz határ közelében az amerikai CIA segítségével – ez derült ki egy...