8.5 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeHírekHáborúBombázzák Kijevet az oroszok

Bombázzák Kijevet az oroszok

Az ukrán főváros polgármestere jelentette be a légitámadást, amely országosnak tűnik.

Ismét Kijev orosz bombázásáról szólnak a hírek, Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere tett erről bejelentést a Telegram alkalmazáson keresztül.

A polgármester közlése szerint a belvárosban lévő Pecserszk kerületben az előzetes információk szerint két lakóépületet találtak el orosz lövedékek, egy halálos áldozatról tudni, a helyszínre rengeteg mentő érkezett.

BBC az első hírekhez hozzáteszi,

a belvároshoz közeli lakóépületek bombázása zajlik, de úgy tudni, országszerte támadnak az oroszok,

így Mikolajivban – az ottani polgármester már három támadáshullámról is beszámolt -, Csernyihivban („a csapás folytatódik” – üzente a lakosságnak a helyi településvezető) és Zaporizzsjában is.

Minden lényeges hír a háborúról!

A világ vezetői közben a G20-ak indonéziai csúcstalálkozóján vesznek részt, ahol elítélték az Ukrajna elleni háborút; Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a támadás kezdetekor el is hagyta Balit.

Az ukrán légvédelem több orosz rakétát megsemmisített a becsapódás előtt – teszi hozzá a BBC tudósítása.

A háború korábbi szakaszában amikor az orosz haderő kivonult valahonnan földön, levegőből kezdett lőni.

Lemberg is tűz alatt

Eközben a nyugati Lembergben Andrij Szadovi polgármester azt mondta, támadások történtek náluk is, áramszüneteket eredményezve.

A Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala által megosztott videón egy panelháznak tűnő épület látható lángokban, az ablakokból lángok csapnak ki. Andrij Jermak elnöki tanácsadó szerint a csapás Oroszország válasza Zelenszkij elnöknek a G20-ak csúcstalálkozóján elmondott beszédére.

Minden lényeges hír a háborúról!

Nyitókép: MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
infostart

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work