22.2 C
Budapest
2022. május. 26. csütörtök

Bomba robbanhatott a lezuhant orosz gépen (Videó)

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy bomba robbant a múlt hét szombaton lezuhant orosz repülőgép fedélzetén. Korábban egy név nélkül nyilatkozó egyiptomi, majd egy amerikai forrás is erről beszélt. Legutóbb pedig a brit kormány – a rendelkezésére álló információk alapján – erre a következtetésre jutott.

Bomba robbanhatott az orosz gépen
Philip Hammond brit külügyminiszter

– Jelentős esélye van annak, hogy a szerencsétlenséget egy robbanószerkezet okozta, amely a fedélzeten volt – közölte Philip Hammond brit külügyminiszter.

A magát Iszlám Államnak nevező dzsihadista szervezet a tragédia után magára vállalta a felelősséget. Nemzetközi szakértők akkor nem tartották valószínűnek, hogy a csoport képes lenne arra, hogy lelőjön egy gépet, mert úgy vélekedtek, hogy nincs meg az ehhez szükséges technikai felszerelésük.

Az eddigi vizsgálatok alapján azonban úgy tűnik, hogy a gépen történt a robbanás, így a szakértők mégis elképzelhetőnek tartják, hogy a szélsőségesek állnak az akció mögött. Ilyen típusú merényletet eddig még nem hajtott végre az Iszlám Állam.

Philip Hammond brit külügyminiszter bejelentette azt is, hogy mostantól nem indulnak utasszállító repülőgépek Nagy-Britanniából Sarm-es-Sejkbe.

– Úgy döntöttünk, hogy változtatnunk kell az utazási gyakorlaton, azon is, amely a Sarm es-Sejki repülőteret érinti. Ez azt jelenti, hogy mostantól nem lesz légi közlekedés Nagy-Britanniából Sarm es-Sejkbe.

Az Egyiptomban nyaraló brit turistákat minél előbb szeretnék hazaszállítani.

– 1981 óta járok Egyiptomba. ’97-ben egy fegyveres támadás után voltam, amikor turistákat öltek meg. A jövőben is jövök még – nyilatkozta egy brit nő.

– Szerintem ez egy nagyon rossz döntés. Egy ilyen tragédia a világon bárhol megtörténhetett volna – véli egy másik turista.

Egyiptom szerint komoly gazdasági károkat okoz nekik London döntése. Jelenleg mintegy kétezer brit turista tartózkodik Sarm-es-Sejkben.

Forrás: euronews

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Uniós bűncselekménnyé nyilvánítaná az Európai Bizottság a szankciók megsértését

Két javaslattal állt elő az Európai Bizottság, amelyek Ursula von der Leyen elnök szerint segíthetnek még nagyobb nyomást helyezni...

Pórul járt utasok: Rómában rekedt kedden éjjel a Wizz Air 180 utasa, sokan az éjszakát is a repülőtéren töltötték – Itt a légitársaság válasza

Róma – A római repülőtérenhagyta mintegy 180 utasát a Wizz Air légitársaság. A gépnek kedden 22.20-kor kellett volna...

Brit külügyminiszter: Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni, erővel kell rá válaszolni! – Liz Truss-t a NATO-határozat sem érdekli, Anglia nehézfegyvereket fog szállítani Ukrajnának!.....

„Most már nem vehetjük le a lábunkat a gázpedálról” – írta sajtóközleményében Liz Truss. „Az orosz agressziót nem lehet megbékíteni....

Márki-Zay átvert mindenkit, lenyúlhatta a milliós kampánypénzeket

Kész Zoltán azt írja, ha az elszámolás nem történik meg még ebben a hónapban, akkor lemond a Mindenki...