Hirmagazin.eu
Főoldal » “Bolond lyukból, bolond szél fúj” .. Szél Bernadett megmondta: Ez az alku Orbán Viktor és nem a magyar emberek érdeke..
Belföldi hírek

“Bolond lyukból, bolond szél fúj” .. Szél Bernadett megmondta: Ez az alku Orbán Viktor és nem a magyar emberek érdeke..

Megszólalt vétó-ügyben a független képviselő.

Szél Bernadett: Sajtóhírek szerint megszületett a Merkel-Morawiecki-Orbán alku, egy meglehetősen elvtelen alku.

“Orbán Viktornak csak egy dolog számított: a választások előtt semmi se veszélyeztesse az uniós kifizetéseket. A kiszivárgott alku értelmében ettől jó eséllyel nem is kell tartania: ha egy tagállam megtámadja a jogállamisági rendeletet az Európai Unió Bírósága előtt, akkor a bíróság döntéséig nem alkalmazhatóak a szankciók. Magyarul az akár több éves per lezárultáig zavartalanul lophatná tovább a magyar kormány az uniós pénzt, a kifizetések felfüggesztésétől nem kellene tartania. Ha pedig mondjuk a 2022-es választások után születne meg a bírósági ítélet, ami zöld utat adna a szankciók alkalmazásának, az új kormánynak kellene szembenéznie a fideszes korrupció minden következményével. Ez így ebben a formában teljesen elfogadhatatlan, és kizárólag Orbán Viktor, nem pedig a magyar emberek érdeke. A magyarok érdeke az, hogy a NER-es oligarchák többszörösen túlárazott és legtöbbször felesleges beruházásai helyett végre a magyar társadalom profitáhasson az uniós pénzekből. Ennek pedig egy garanciája van: ha van egy olyan erős jogállamisági mechanizmus, ami kellő gátat szab a további lopásoknak.

Azt üzenjük a holnap kezdődő uniós csúcs résztvevőinek, hogy Orbán Viktor nem a magyar embereket, hanem saját hatalmi érdekeit képviseli. Nem álltunk mögötte a vétóban és nem állunk mögötte most az alkuban sem. Olyan azonnal alkalmazható jogállamisági mechanizmust akarunk, ami biztosítja, hogy az uniós pénzek oda kerülnek, ahová valók: a magyar emberekhez. Nemcsak a mi érdekünk ez: minden uniós adófizetőnek tartoznak azzal, hogy nem egy korrupt illiberális rendszert finanszíroznak a pénzükből.”

vadhajtasok alapján

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A 200 fő feletti idősotthonokra is kiterjed a kórházparancsnokok hatásköre

Géza

A budapesti parkban pihente ki magát az afgán menekült

info

Operatív törzs: több mint 51 ezer szabálysértés a kijárási korlátozás megszegése miatt – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian