4.8 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Bogárdi Szabó István: Isten fia miattunk lett ember

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke szerint ezáltal lettünk mi a Isten fiai.

 Bogárdi Szabó István: Isten fia miattunk lett ember

Bogárdi Szabó István karácsonyi igehirdetésében úgy fogalmazott: Isten “magára vette halandóságunkat, hogy közölje velünk halhatatlanságát, felvette erőtlenségünket, hogy erejével megerősítsen minket, és osztozott szegénységünkben, hogy gazdagságát átruházza reánk”. Ő a legnagyobb csoda, ebbe a csodába “vágyakoztak beletekinteni az angyalok” – tette hozzá.

Angyalok seregei szálltak alá, adtak hírt, és irányították “ellentmondást nem ismerő fenségességgel” a pásztorokat Máriához, Józsefhez és a kisdedhez. Nem puszta angyali szolgálat volt ez, hanem “valami roppant titok föltárása”. Az üdvösség titkába akartak betekinteni az angyalok – mondta a református püspök.

“Miért dicsérik itt közöttünk, az ember világában Istent, ahol az ember jobbára csak káromkodni tud, miért hirdetnek békességet ebben a világban, ahol napról napra, évről évre ember ember ellen fordul” – tette fel a kérdést Bogárdi Szabó István.

Mert Isten alkalmatlan időben alkalmas időt támaszt, és az angyalok szíve vágya, hogy belenézzenek ebbe a nagy titokba, hiszen ez a titok nagyobb, mint a mennyek összes dicsősége – adta meg a választ.

Karácsonykor az angyalok “vágyakoznak beletekinteni, miként lett Isten emberré, miként szerzett az embernek szabadítást, és miként hozta el az üdvözítő a megváltást, az üdvösséget” – tette hozzá.

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...