27.9 C
Budapest
2023. szeptember. 28. csütörtök

„Bíztunk benne, hogy nem ismétlődik meg a múlt” – születendő gyermekéért aggódik a Viszkis

Dátum:

Megosztás:

Ambrus Attila családja hamarosan négytagú lesz, mivel bármelyik pillanatban megszülethet a második gyermekük. Bíznak benne, hogy ez minél hamarabb bekövetkezik, ugyanis Réka máris túlhordta a kis trónörököst.

Ambrus Attila és felesége, Réka Isten ajándékaként tekintenek a kis Magor érkezésére, aki csodával határos módon természetes úton fogant meg. Bár a felhők felett lebegnek a boldogságtól, amiért megtörtént velük a lehetetlen, mégis van valami, ami beárnyékolja a babavárás pillanatait.

 

Fotó: Bánkúti Sándor/ Bors

 

Fokozódik az aggodalmuk

Attila a Bors megkeresésére elmondta, hogy a feleségénél bármikor beindulhat a szülés. Érthető, hogy az esetükben az izgalom a tetőfokára hágott, ugyanis napok óta fogalmuk sincs arról, hogy mikor indul útnak a kis Magor. Az orvos az előzetes számítások alapján november 7-ére, vasárnapra jósolta a kicsi érkezését. Azóta már eltelt két nap, ennek ellenére a Bors lapzártájáig nem volt előjele annak, hogy a baba végre elérkezettnek látná az időt.

 

Fotó: Lokál

 

„A feleségem túlhordta a pici babánkat„ – kezdte Attila. A hangjában egyértelműen érezhető volt a teljes bizonytalanság, hiszen bár mindenre felkészültek, erre mégsem számítottak.

Újra megtörténik?

Attila és Réka igyekeznek higgadtak maradni, s abban bíznak, hogy ahogyan a kislányuk születésénél, most is minden a legnagyobb rendben zajlik majd. Bár azt mondják, minden terhesség más, az ő esetükben mégis párhuzamot lehet vonni a két gyermekük érkezését illetően: több mint két évvel ezelőtt ugyanis Anna a kis testvéréhez hasonlóan szintén késve érkezett a világra.

„Bíztunk ab­ban, hogy a kisfiam mostanra megszületik, és nem ismétlődik meg a múlt” – tette hozzá Attila. „Az az igazság, hogy a kislányunk anno egy héttel a kiírt időpont után született meg„ – emlékezett vissza a Viszkis, akinek csak arra volt ideje, hogy pár mondatban válaszoljon a kérdésekre, mivel muszáj minden percét beosztania.

Ki sem lát a munkából

Nagy mennyiségű megrendelést kell még teljesítenie, ráadásul vészesen közelegnek a határidők. Emellett egyetlen vásárt sem hagyhat ki. Attila számára a fontossági sorrend első helyén áll, hogy megélhetést biztosítson a családjának. Ehhez azonban nem csak az ország különböző területein megszervezett vásárokra kell elutaznia. Önálló esteket is vállal élménybeszámolóval, utána pedig bármit kérdezhetnek tőle a résztvevők. Emiatt azonban nő annak az esélye, hogy nem lesz a felesége mellett akkor, amikor beindul a szülés.

Segítséggel fogant meg a kislányuk

Közel három évvel ezelőtt egy lombikprogramnak köszönhetően váltak egy családdá, így jött világra kislányuk, Anna. A doktorok akkoriban közölték velük, hogy csak orvosi beavatkozás segítségével válhatnak szülőkké, éppen ezért igazi csodaként élik meg, hogy a kisfiuk természetes módon fogant meg.

A túlhordás veszélyei

Amikor egy kismama túlhordja a babáját, az a kismamára és a kicsire nézve is komoly veszélyeket tartogat. A pici egyre növekvő méretei miatt romlik a méhlepény vér­ellátása, ez pedig veszélyezteti a vérkeringését. A magzatvíz mennyisége a terhesség előrehaladtával csökken, kevesebb mozgást biztosítva a kicsinek, ami akár farfekvéshez, csípőproblémákhoz vezethet, és megnöveli a császármetszés esélyét.

Forrás, fotó: Ripost / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ukrajna állig felfegyverkezik – több ezer kilométer lőtávolságú rakétákhoz juthat

Az ukrán hadsereg eddigi legmasszívabb csapásait a krími célpontok és az orosz Fekete-tengeri flotta ellen mérte. A sugár...

Győr Rally Metabond szemmel

Élménybeszámoló az Országos Rally Bajnokság helyszínéről Szerző: Metabond 2023. szeptember 8-10. között a HUMDA Országos Rally Bajnokság keretén belül került...

Kate Hudson, Matthew McConaughey – Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt – videó

How to Lose a Guy in 10 Days - amerikai-német romantikus vígjáték Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője,...

„Hajrá, Gelencsér Ferenc!” – Orbán Viktor a TikTokon is bíztatta a Momentum elnökét (VIDEÓ)

Mint ismert, a Momentum-elnök mikrofonja bekapcsolva maradt a legutóbbi parlamenti felszólalása után. Ahogy korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla,...