8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

Bitcoin kereskedelem biztonságosan?

Dátum:

Megosztás:

A jelen és a jövő a valutája.

A legnépszerűbb kriptovaluta sok mindenben eltér a már megszokott fizetőeszközöktől, de – ahogy az értékeinkkel kapcsolatban lenni szokott – a biztonság ebben az esetben sem elhanyagolható. Itt sokaknak felszaladhat a szemöldöke, hiszen az internetes fizetés még a hétköznapokból jól ismert fizetőeszközökkel is csupa veszélyt rejt(het), de egy láthatatlan kriptovaluta esetében ezek olyan mértékűek, amibe belegondolni is rossz. Vagy mégsem?

A bitcoin már több mint egy évtizede velünk van, és a 2018-as megtorpanások után újra a csúcson jár. Ennek oka többek közt, hogy a jövő valutájaként számon tartott virtuális arany nem egy központi hatalom által irányított rendszerben működik, hanem harmadik szereplő beavatkozása nélküli piacon. Ez a decentralizált piac roppant vonzó, nem mellesleg a limitált számú (21 millió) bányászható bitcoin szintén olyan határokat szab, ami a hagyományos tőzsdéken nem létezik.

Ebben az üzletben is van rizikó, ahogy minden helyen, ahol bármilyen pénzről van szó. Ennek ellenére sem lehetetlen becsatlakozni, és komolyabb előképzettség nélkül részesedni a hasznoból. Tekintettel arra, hogy egy internetes folyamatról van szó, a hagyományos tőzsdéktől eltérően itt akár szoftveres segítséget is igénybe tudunk venni. Több országban is elérhető az automatizált szoftver, például itt: bitcoineranew.com/cs. A Bitcoin Code lehetővé teszi, hogy kereskedelmi tapasztalat nélkül is sikereket érjen el, aki belevág az üzletelésbe, hiszen a leegyszerűsített és könnyebben átlátható működés révén napi néhány perc alatt is egyszerű kifizetődő eredményeket elérni.

Ahogy viszont a valódi tárcánkat is óvjuk, nem szabad megfeledkezni erről a bitcoinok tárolása esetében sem. Rendszeres biztonsági mentésekkel, illetve azzal, hogy csak kisebb összeget tárolunk online, míg a többit biztonságosabb (offline pénztárca) helyen tartjuk, sokat tehetünk a kellemetlenségek elkerülése érdekében. Nagyon fontos továbbá, hogy a jelszavunkat (ami legyen különösen erős) nem szabad elfelejtenünk, hiszen ebben az esetben akár oda is veszhet az egész vagyon.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb...

60 éves Quentin Tarantino – képgaléria

Quentin Tarantino, .. filmek, képgaléria Forrás Hirmagazin.eu

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...