28.3 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Bírságokkal kitömött kassza mellett panaszkodik Karácsony Gergely főpolgármester úr..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy dokumentum tanúsága szerint mintegy 10 százalékkal több késedelmi pótlékot és bírságot szedett be idén a főváros, mint 2019-ben.

A Karácsony Gergely vezette önkormányzat arról hallgat, hogy a közel 29 millió forintnyi, a budapestiektől elvett sarc milyen elemekből tevődik össze, de úgy tűnik, hogy eddig a fővárosi lakosok zsebe bánja az új főpolgármester regnálását.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a főváros iparűzési adóbevételei nem rosszabbak, mint Tarlós István idején, azonban Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője által közzétett dokumentumból az is látszik, hogy jelentősen megnövekedtek a „késedelmi pótlék, bírság” címén beszedett összegek.

Szó sincs tehát bevételkiesésekről vagy nehéz anyagi helyzetről, sőt,

a bírságok szintje mintegy 10 százalékkal, forintban kifejezve mintegy 29 millióval haladja meg az előző év azonos időszakában beszedett sarc mértékét.

Ennyivel maradt kevesebb a budapestiek zsebében késedelmi pótlék vagy bírság miatt.

Szerettük volna megtudni, hogy a dokumentumban szereplő bírságok és késedelmi pótlékok konkrétan milyen elemekből tevődtek össze, illetve mi az oka a bevételek növekedésének, ezért

megkerestük a Fővárosi Önkormányzatot, de érdemi választ nem kaptunk kérdéseinkre.

Azzal kapcsolatban is kérdéseket tettünk fel, hogy az iparűzési adóból származó bevételek ismeretében továbbra is terveznek-e hitelfelvételt, illetve adóemeléseket. Amennyiben a Fővárosi Önkormányzat válaszol kérdéseinkre, úgy frissítjük cikkünket.

Karácsony Gergelyre az utóbbi időben jellemzővé vált az arrogáns stílus: Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökének felvetésére, miszerint „hol van az megírva, hogy öt helyettes kell a főpolgármester mellé?”, a főpolgármester úgy reagált, hogy nem tud erre válaszolni, mert ez

annyira lent van egy budapesti főpolgármesterhez képest.

(Az idézett mondatok elhangzása után nem sokkal már „csak” négy helyettese van a főpolgármesternek Dorosz Dávid lemondása miatt, akinek a munkásságáról – pontosabban annak hiányáról – korábban beszámoltunk.)

Megszorító politikát folytat Karácsony

A balliberális városvezetés regnálása alatt fokozatosan ellehetetlenül a budapestiek élete.

Elsőként az autósokat vették célba a kerékbilincs újbóli bevezetésének ötletével, de a nagy társadalmi nyomásnak engedve végül nem valósították meg a Demszky-korszakot feltámasztó intézkedést.

Aztán érkeztek a kerékpársávok, amivel előbb a Nagykörút forgalmát, majd később a parkolást lehetetlenítették el, és közben a parkolási díjak is emelkedtek számos kerületben.

A DK-s Niedermüller Péter által vezetett Erzsébetvárosban életszerűtlen módon és mindenféle egyeztetés nélkül megváltoztatták a forgalmi rendet, aztán kíméletlenül büntetni kezdték azokat az autósokat, akik „besétáltak” a csapdába.

Kommunikáció és más semmi

A megszorítások elfogadtatására kommunikációs kampányt hirdetett Karácsony Gergely.

A fővárost a Facebookon vezető főpolgármester ezért beszél folyamatosan Budapest anyagi „nehézségeiről” és az iparűzési adóról, mondván a fővárosnak nincs pénze, holott ezt az állítását már számtalanszor megcáfolták.

Ismeretes az az eset, amelyről mi is beszámoltunk, amikor egyik nap még 150 milliárdos mínuszról beszélt a főpolgármester, másnap pedig ő maga tette közzé a közösségi oldalon, hogy csaknem 130 milliárd forint van a főváros számláján.

A tömegközlekedőket is sújtják a baloldal intézkedései

A 3-as metró körüli botrányok egyre csak sokasodnak a főváros baloldali hatalomátvétele óta: nem elég, hogy

nem valósította meg kampányígéretét, a metrókocsik klimatizálását, hanem nyilvános ivókutakat helyeztek ki az állomásokra, mindezt egy világjárvány kellős közepén,

sőt, a korábban lezárt déli szakasz mellé Karácsony Gergelyék lezárattak még négy állomást.

Ezzel lényegében a 3-as metró vonalának felét használhatatlanná tették a budapestiek számára, és a koronavírus-járvány idején bevezették az „állomáspótló busz” fogalmát, amivel még szűkebb helyre terelték az utasokat.

Végül a Tarlós István-féle városvezetés által elindított déli szakasz felújításának befejezése után lezárták a metróvonal teljes középső szakaszát, de a felújítási munkálatokat nem kezdték meg azóta sem.

Alapcikk: Tokaji Gergő Máté

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A Fidesz elfoglalta a Facebookot

A felszíni picsogás mögött elfoglalta a Facebookot a Fidesz” – olvasható a lap vasárnapi cikkében. Nem a Facebook hozta el...

Ezt látnod kell: 3 fiatal tehetség magával ragadó alkotást hozott létre Budapest szívében

A belváros szívében sétálva, a nyüzsgő Király utcában általában bulizó fiatalokat, lelkes turistákat látunk. Most viszont három tehetséges...

A Fradiban majdnem mindenki egészséges – Így verték tönkre korábbi El-ellenfelüket – youtube videó

Kufstein – A Ferencváros 3-0-ra nyert az idén is bajnok, a BL-selejtezőben induló bolgár bajnok Ludogorec ellen. A...

Szó sincs orosz-ukrán békéről: Putyin nukleáris fegyvereket telepít Fehéroroszországba

Vlagyimir Putyin közölte, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket, egészen pontosan az Iskander-M rakétarendszereket fog szállítani szövetségesének, Fehéroroszországnak az ukrán...