-0.3 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Bírsággal úszta meg a győri plázának kölcsönadott oroszlánkölyök gondozója

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Megszületett a kormányhivatal döntése annak az állatgondozónak az ügyében, aki még gyereknapon adott kölcsön egy kisoroszlánt egy győri bevásárlóközpontnak.

Gyereknap alkalmából egy győri bevásárlóközpont egy kisoroszlán mutogatásával próbált kedveskedni a plázázóknak. A több napra kibérelt vadállat azonban csak pár óráig maradt az üzletközpont központi helyén, mivel az emberek hatalmas felháborodása miatt inkább visszaléptek az akciótól.


Később kiderült, hogy a Noel Tanyának nem volt meg minden engedélye, az állatgondozó pedig politikai lejáratásnak gondolta a felháborodást.

A hvg.hu kiderítette, hogy Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal mostanra hozta meg a döntését, amelyben megbírságolta a vadállatidomárt, mégpedig a kiszabható legkisebb összegre, azaz 810 ezer forintra.

A kormányhivatal a határozatában megállapította, hogy több jogszabályt is megszegtek Kiara kiállításakor: egy veszélyeztetett állatfaj egyedét engedték emberek közé, ami ráadásul “különösen veszélyesnek minősül”. Továbbá a természetvédelmi engedéllyel sem rendelkeztek és a biztonsági követelményeket sem tartották be.

A győri hivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály pedig a médiából tudta meg, hogy a bevásárlóközpontba vitték az oroszlánt.

A kormányhivatal arra jutott, hogy az állatbemutatót nem engedélyezték, és a jogszabályokat sem tartották be. “Bár baleset nem történt, de a bemutatás során nem volt megfelelően biztosítva ember és állat testi épsége” – írják az említett határozatban. S habár a simogatást tényleg nem engedélyezték, de fizikailag lehetséges lett volna. Összességében a szerencsének volt köszönhető, hogy senki nem sérült meg.

Forrás: allatportal.hu
Képek: hirmagazin.eu, Luca Galuzzi, Chris Eason, Winfried Bruenken

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...