0.4 C
Budapest
2023. december. 7. csütörtök

Biden MIG-29 típusú vadászbombázókat, Mi-17-es helikoptereket, 18 155 mm-es tüzérségi ágyút és újabb 300 db Switchblade drónt küldött Ukrajnának, ez része a 800 Millió dolláros haditámogatásnak! Válaszul Moszkva megfenyegette Amerikát! – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

Ukrajna vadászgépeket és repülőgép-alkatrészeket kapott az Egyesült Államoktól, hogy megerősítse légierejét az orosz invázióval szemben – közölte a Pentagon..

A bejelentést egy héttel azután tette a washingtoni védelmi tárca, hogy Joe Biden amerikai elnök jóváhagyott egy 800 millió dolláros katonai segélycsomagot Kijevnek, amely a kelet-ukrajnai harcok fokozódására tekintettel már aknavetőket és más nehezebb hadifelszereléseket is tartalmaz – írja az Euractiv.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

A lépések a Nyugat hozzáállásának megváltozását jelzik, kezdetben ugyanis elutasították, hogy nehézfegyverzetet biztosítsanak Ukrajnának, nehogy Oroszország ezt közvetlen beavatkozásnak tekintse a konfliktusba.

Az ukrán erőknek „jelenleg több merevszárnyú vadászgép áll rendelkezésükre, mint két héttel ezelőtt”, és ezzel növelni tudták a légiflottájukat – mondta John Kirby, a Pentagon szóvivője újságíróknak.

Kijev a nyugati partnereitől elsősorban MiG-29-es vadászrepülőgépek szállítását kérte, mert ezeket a pilótái már tudják vezetni, és néhány kelet-európai ország rendelkezik is velük. Jelentések szerint Szlovákia jelenleg azt fontolgatja, hogy teljes MiG-29-es flottáját Ukrajnának adományozza, cserébe más NATO-országok légi rendfenntartó tevékenységéért.

Március elején szóba került MiG-repülőgépek esetleges lengyelországi átadása, mielőtt az Egyesült Államok lefújta a tervet, attól tartva, hogy Oroszország a NATO közvetlen háborús szerepvállalását látná benne.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Moszkva a napokban hivatalosan tiltakozott az Egyesült Államok Ukrajnának szánt folyamatos fegyverszállításai ellen, és diplomáciai jegyzéket küldött a külügyminisztériumnak, amelyben „kiszámíthatatlan következményeket” helyezett kilátásba, ha a fegyverszállítások folytatódnak.

Fegyverszállítások: Moszkva megfenyegette Amerikát

Oroszország hivatalosan tiltakozott az Egyesült Államok Ukrajnának szánt folyamatos fegyverszállításai ellen, és diplomáciai jegyzéket küldött a külügyminisztériumnak, amelyben „kiszámíthatatlan következményeket” helyezett kilátásba, ha a fegyverszállítások folytatódnak.

A CNN két amerikai tisztviselőre és egy másik, a dokumentumot ismerő forrásra hivatkozva azt írja, a démarche-ot (tiltakozó jegyzéket) a hét elején küldték el, amikor a kormányzat arra készült, hogy bejelentse: újabb, 800 millió dollár értékű katonai segélycsomagot küld az ukránoknak.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Az Egyesült Államok most először hagyta jóvá, hogy Kijevnek olyan típusú, nagy erejű fegyvereket adjon, amelyeket Biden elnök kormányának egyes tisztviselői néhány hete még túl nagy eszkalációs kockázatnak tekintettek,

beleértve 11 Mi-17-es helikoptert, 18 155 mm-es tüzérségi ágyút és újabb 300 Switchblade drónt.

„A kezdetektől fogva, még az invázió előtt elköteleztük magunkat amellett, hogy segítünk Ukrajnának megvédeni magát. Ennek része a szállítmány, amelynek tartalmát az ukrán kérésnek megfelelően állítottuk össze” – mondta akkor a Pentagon szóvivője.

Az orosz jegyzéket ismerő forrás szerint várható volt, hogy Moszkva tiltakozni fog a szállítmányok ellen, és egyelőre nem világos, ez azt jelenti-e, hogy Oroszország bármilyen módon változtatni fog-e a magatartásán. A CNN forrása szerint ez egy agresszívabb orosz magatartást jelezhet Amerikával és a NATO-val szemben, ahogy a háború elhúzódik.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Egy héttel ezelőtt a NATO főtitkára, Jens Stoltenberg is megerősítette: ahogy eddig is, a következő években is készek fegyverekkel megsegíteni az oroszok által lerohant országot. Hozzátette: „a szövetségesek készen állnak arra, hogy több, modernebb és nehezebb fegyvereket is szállítsanak”.

euronews

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Scott Adkins: Tökéletes célpont 2 – videó

A második részben is folytatódik az embervadászat. Ezúttal Burma dzsungeleiben és Thaiföldön. A visszavonult harcmûvész Wes Baylor (Scott Adkins),...

Videóra vettek egy horrorisztikus keddi gázolást Solymáron, keresik a sofőrt

A német rendszámú BMW-s sérült kocsival, fékezés nélkül hajtott tovább. A rendőrség a lakosság segítségét kéri. Két embert gázolt...

A babérlevél antioxidánsként segíti a vesék egészségét

Napjainkban is sokan használnak a húsételek készítésekor, sütésekor babérlevelet. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy nagyon sok előnnyel...

Konyhai- és háztartási gépeket adományoztak rászorulóknak! Nemes cselekedet, köszönjük a rászorulók nevében is!

Nélkülöző családok juthatnak a mindennapi életet megkönnyítő készülékekhez Budapest, 2023. december 6. – Konyhai kisgépeket adományozott a Sencor magyarországi...