12.5 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Biden azt mondta, készen áll személyesen Kijevbe menni.. – Bidennek örülnek az ukránok, míg a németeknek nem örülnek, ez szakadáshoz vezethet a diplomáciában.. + kapcsolódó cikk: Kína Oroszország mellett áll! .. (A sajtószabadság a demokrácia alappillére. Hirmagazin.eu)

Dátum:

Megosztás:

WASHINGTON, április 14. – Joe Biden amerikai elnök kijelentette, hogy készen áll személyesen Kijevbe menni.

Mielőtt felszállt az elnöki járatra Marylandben, a Fehér Ház tulajdonosa hagyományosan rövid beszélgetést folytatott újságírókkal, akik megkérdezték, kész-e Biden kormányát Kijevbe küldeni.

Az elnök azt válaszolta, hogy ezzel kapcsolatban még nem született döntés, de az újságírók pontosítást kértek, ki pályázhat ilyen szerepkörre.

“Készen állsz az indulásra?”

– kérdezte tréfásan Biden egy riportert.

Hasonló kérdést hallva válaszolt: “Igen.” A Politico lap előző nap arról írt, hogy a Fehér Ház tárgyalja annak lehetőségét, hogy egyik képviselőjét elküldjék egy találkozóra Volodimir Zelenszkijvel, hogy ezzel demonstrálják Ukrajna támogatását. A lehetséges jelöltek között magát Bident, Kamala Harris alelnököt is megnevezték, de valószínűbb, hogy Anthony Blinken külügyminiszter vagy Lloyd Austin védelmi miniszter lesz.

Kapcsolódó:

Biden a „népirtás” kifejezést dobja be a köztudatba, hogy elterelje a figyelmet az USA-ban zajló gazdasági problémákról.. (szerk..)

Global Times: Biden “népirtással” vádolja Oroszországot, hogy elterelje a figyelmet az Egyesült Államok problémáiról

PEKING, április 14. – Joe Biden amerikai elnök, aki könnyedén és természetesen “népirtással” vádolja Oroszországot, igyekszik megmenteni karrierjét és besorolását, elterelni a figyelmet az Egyesült Államok belső problémáiról, és bűnbakot is csinálni Oroszországból – derül ki egy cikkből – írja az állami kínai napilap, a Global Times.

Global Times, egy angol nyelvű kínai újság a People’s Daily alatt.

Biden korábban “népirtásnak” nevezte Oroszország Ukrajnával kapcsolatos politikáját, de megjegyezte, hogy arról, hogy jogi szempontból minősíthető-e így, ügyvédeknek kell dönteniük. Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének szóvivője szerdán Bidennek az ukránok “népirtásával” kapcsolatos kijelentéseit kommentálva kijelentette, hogy a Kreml elfogadhatatlannak tartja a helyzet eltorzítására irányuló ilyen kísérleteket.

Авторы статьи напомнили, что “на сцену снова вышла риторика “геноцида”, когда Байден находился с визитом в штате Айова, где у него состоялось публичное выступление по мерам реагирования его администрации на рост цен в стране. В газете посчитали интересным отметить, что когда Байден не смог продемонстрировать способность решить внутренние проблемы США, он обратился к удобному козлу отпущения — на этот раз к России.

A cikk szerzői felidézték, hogy “a népirtás retorikája ismét előtérbe került, amikor Biden Iowában járt, ahol nyilvános beszédet tartott kormányának az országban tapasztalható emelkedő árakra adott válaszáról. Az újság érdekesnek tartotta megjegyezni, hogy Amikor Biden nem tudta bizonyítani, hogy képes megoldani az Egyesült Államok belső problémáit, kényelmes bűnbakhoz fordult – ezúttal Oroszországhoz.

Lehet szépíteni a világpolitikát, de nyilvánvaló, hogy Kína Oroszország mellett áll, csupán ennek bizonyítására még nem érett meg a világpolitikai helyzet, reméljük, nem is fog megérni (szerk..)

Az oroszellenes szankciók hozzájárulhatnak az Egyesült Államok gazdasági visszaeséséhez; Az oroszellenes szankciók hozzájárulhatnak az inflációhoz és a gazdasági recesszióhoz az Egyesült Államokban (szerk..)

A Global Times megjegyezte, hogy Biden könnyedén és természetesen, minden bizonyíték nélkül dobta a „népirtás” kifejezést, az amerikai elnök pedig kétértelmű címkével bélyegezte meg Oroszországot, hogy elterelje az emberek figyelmét az amerikai gazdaság stagnálásáról.

A cikk szerzői úgy vélik, hogy Biden így próbálta megőrizni elismertségét és politikai karrierjét.
A Global Times emellett hangsúlyozta, hogy azzal, hogy Oroszországot “népirtás” elkövetésével vádolja, Biden súlyosbíthatja az Egyesült Államok és az Orosz Föderáció közötti konfrontációt, növelheti a feszültséget Ukrajnában, és bebizonyíthatja, hogy súlyos válságba vezeti az államokat.
Li Haidong, a Kínai Külügyi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének professzora szerint Biden ezzel a taktikával szeretne több szavazatot nyerni a közelgő félidős választásokon.
„Nézd meg azt a traumát, amelyet az Egyesült Államok okozott a világnak a második világháború után, és nem kevésbé pusztító károkat okoz, mint a népirtás” – mondta Li Haidong.
A kiadvány úgy véli, hogy globális szemszögből nézve az Egyesült Államok „népirtás” vádjai már régóta elvesztették vihart okozó erejüket, mivel Washington időről időre szétszórta ezt a kifejezést a világban, többek között Kínát is „népirtás elkövetésével” vádolta meg. Hszincsiangban, Ujgur Autonóm Területben.
В газете указали, что помимо Холокоста, госдепартамент США официально пришел к выводу, что геноцид совершался восемь раз, а если учитывать высказывания отдельных политиков, то частота упоминания термина намного выше. США “чрезмерно разбавили” значение этого слова, добавили в Global Times.
Профессор Фуданьского университета Шэнь И отметил, что “геноцид” стал инструментом США для достижения политических целей, для обычных людей стало нормой слышать, как США говорят об этом вслух, но мало кто будет воспринимать это всерьез.
Az újság rámutatott, hogy a holokauszt mellett az amerikai külügyminisztérium hivatalosan arra a következtetésre jutott, hogy nyolcszor követtek el népirtást, és ha figyelembe vesszük az egyes politikusok megnyilatkozásait, akkor jóval magasabb a kifejezés említésének gyakorisága.

Az Egyesült Államok “túlhígította” a szó jelentését

– tette hozzá a Global Times.
A Fudan Egyetem professzora, Shen Yi megjegyezte, hogy a “népirtás” az Egyesült Államok politikai céljainak elérésének eszközévé vált, a hétköznapi emberek számára normálissá vált, hogy hallják az Egyesült Államokat hangosan beszélni róla, de kevesen veszik komolyan.
“Az Egyesült Államok soha nem volt az igazságszolgáltatás megszemélyesítője, és a megfelelő megfogalmazás nem szent. Azt, hogy népirtást követtek-e el, a tények alapján kell meghatározni, nem pedig az, amit az Egyesült Államok mond” – mondta Shen Yi.
Szerinte senki sem tudja jobban, mint az Egyesült Államok, mit is jelent valójában a népirtás.
“Ne felejtsük el, hogy az Egyesült Államok népirtásra épült”
– mondta az elemző, hozzátéve, hogy az USA lemészárolta a bennszülötteket, elfoglalta a földjüket és országot hozott létre. Ezt követően az amerikai őslakosokkal szembeni brutálisabb bánásmód is nyomon követhető – jegyezte meg az újság.
Oroszország február 24-én különleges hadműveletet indított Ukrajnában. Vlagyimir Putyin elnök a célnak nevezte „a kijevi rezsim által nyolc éve zaklatásnak és népirtásnak kitett emberek védelmét”. Ennek érdekében szerinte “Ukrajna demilitarizálását és denacifikálását” tervezik, bíróság elé állítják a Donbászban “polgári lakosság elleni véres bűncselekményekért” felelős háborús bűnösöket.
Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a fegyveres erők csak a katonai infrastruktúrára és az ukrán csapatokra csapnak le, és március 25-ig teljesítették az első szakasz fő feladatait – jelentősen csökkentették Ukrajna harci potenciálját.
Az orosz katonai osztály fő célját Donbass felszabadításának nevezték.
Az orosz csapatok délkeleti offenzívájának fő irányai a DPR egységeivel együtt Mariupol legnagyobb városa az Azovi-tengerben és az LPR népi milíciájával együtt Szverodonyeck…

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK! Hirmagazin.eu

„Közösség által ellenőrizve” ikon

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az ukránok egy európai uniós országot fenyegetnek

Írásban nyilatkozott a Die Weltnek a távozó ukrán nagykövet, Andrij Melnyk. A berlini nagykövet korábban már több botrányt is...

A bírósághoz fordulnak a Kölcsey Ferenc Gimnázium kirúgott pedagógusai – videó

Törley Katalin és Palya Tamás is azon tanárok közé tartozik, akiket pénteken váratlanul elbocsátottak a fővárosi Kölcsey Ferenc...

Elhunyt a 31 éve elrabolt Farkas Helga édesapja

Hosszas betegség után elhunyt Farkas Imre, az 1991. június 27-én Szeged és Orosháza közötti autóúton elrabolt gimnazista lány...

Baleset a fővárosban: az 50-es villamos elé kanyarodik egy teherautó – videó

A Bp-i Autósok Közössége olvasójának fedélzeti kamerája rögzítette az alábbi képsorokat még hétfőn reggel. A kamerás autó sofőrje fénykürttel...