2.5 C
Budapest
2023. március. 28. kedd

Bezártak a közművelődési intézmények, mozik, színházak, könyvtárak és múzeumok – videó

Dátum:

Megosztás:

Keddtől bezártak a közművelődési intézmények, könyvtárak, mozik, színházak, emellett bizonytalan ideig nem lehet zenés, táncos és szórakoztató rendezvényeket sem tartani.

A sportrendezvényeken pedig nem vehetnek részt szurkolók. A csoportosulásokat korlátozó intézkedések azért vezette be a kormány, hogy lassítsa a járvány terjedését – derül ki az M1 Híradójából.

A következő időszak feladatairól tanácskoztak a művelődési szakemberek Zalaegerszegen. Amellett, hogy digitális anyagokkal készülnek a gyerekeknek és a felnőtteknek, a következő hetekben dönteniük kell a nyári rendezvények sorsáról is.

Folyamatosan csörgött a telefon az esztergomi művelődési központban. Az embereket az érdekelte, hogyan válthatják vissza a megvásárolt jegyeiket, vagy hogyan hasznosíthatják a jövőben. A központ vezetője azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy a megváltozott körülmények mellett is ellássák kultúraközvetítő szerepüket.

A Göcseji Múzeum az Oktatási Hivatallal együttműködve az online oktatásba beépíthető anyagot dolgoz ki.

A színházak sem hagyják magukra a közönséget. Kecskeméten a színészek mesét olvasnak, amit a helyi televízióban és az intézmény közösségi oldalán nézhetnek meg a gyerekek.

A koronavírus-járvány miatt keddtől nem nyithatnak ki a közművelődési intézmények, könyvtárak, színházak, mozik, emellett tilos a táncos, zenés és szórakoztató rendezvények szervezése, szigorították a sporteseményeket is.

A művészek mindent megtesznek azért, hogy az emberek a szabályokat betartva hasznosan tölthessék a szabadidejüket. A Budapesti Fesztiválzenekar például minden nap Karanténestet tart, amit a zenekar közösségi oldalán lehet megnézni.

A Művészetek Palotája pedig megnyitotta médiatárát, ahol regisztráció nélkül is elérhető több mint száz koncert, előadás és irodalmi est felvétele.

A címlapfotó illusztráció.

M1, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Egy félidő alatt elintézte a magyar válogatott a bolgárokat! .. Szép volt fiúk!

Győzelemmel kezdte szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a 2024-es Eb selejtezőiben. Az első félidőben szerzett három góllal 3-0-ra nyert...

Любовное письмо!

Моя дорогая любовь, Акерке! Я рад тебя видеть! Ты женщина моей мечты, ты Солнце, Луна, Звезды, Ты Хорошая, Красивая,...

A Deutsche Welle hivatkozva egy amerikai szakértő által mondottakra, ezt írja..

Amerika selejtes fegyvereket küld az ukránoknak, mert Washington el akarja kerülni az eszkalációt at oroszokkal.. Washington el akarja kerülni...

Kampánypénzek: eddig soha nem látott visszaélésekre bukkanhatott az Állami Számvevőszék

Annyira összetett finanszírozási gyakorlatot tárt fel a hatóság, hogy egy év alatt sem ért a végére a pártok...