18.8 C
Budapest
2022. május. 17. kedd

Bevetették a katonaságot: 1300 ember tűnt el az esőzés miatti áradásokban, sok a halott

Dátum:

Megosztás:

1300 embert nem találnak, több mint hetven ember halt meg, az esőzések miatt pedig további áradások várhatóak Belgiumban és Németországban.

 

Több mint hetvenen elhunytak, 1300-an pedig eltűntek Németországban és Belgiumban az áradások miatt, miután a heves esőzések miatt kiáradt a Majna folyó.

Németországban több száz katonát is bevontak a mentési munkálatokba. A helyzet olyan súlyos, hogy az embereket a házak tetejéről kellett kimenekíteni.

 

áradások

Vízzel elárasztott utca Pepinsterben 2021. július 15-én. Belgium több megyéjében is heves esőzések okoztak árvizeket. (Fotó: MTI / AP / Olivier Matthys)

 

Több épület áll közel az összeomláshoz, emellett számos területet csak helikopterrel lehet megközelíteni a magas vízállás miatt – írja a BBC.

Eközben Belgiumban már több mint tíz halottat találtak, súlyos a helyzet, a házak első emeletéig ér fel a víz.

Hollandia is veszélyben van, a Németországból és Belgiumból érkező víztömegek miatt megemelkedett a folyók vízszintje.

A dél-hollandiai Maastricht városában felszólították a polgárokat, hogy hagyják el az otthonaikat és keressenek védelmet az árvíz elől, mert az éjszaka folyamán várhatóan erősen megárad a Maas folyó – írja a Blikk.

Forrás: Ripost / Hirmagazin.eu

Fotó: MTI/AP/Michael Probst

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...

Elfogytak az ukrán üzemanyag-tartalékok, óriási sorok állnak a kutaknál

Elfogyott az üzemanyag az ukrán benzinkutakon. A helyzet Kijevben a legszembetűnőbb, ahol a kereslet jóval meghaladja az elérhető mennyiséget,...