14.3 C
Budapest
2023. április. 2. vasárnap

Bevándorlásellenes aktivisták tüntettek Olaszországban

Dátum:

Megosztás:

Az önmagát szélsőjobboldaliként és bevándorlás ellenesként meghatározó Forza Nuova, magyarul Új erő nevű párt több tucat aktivistája tüntetett az olaszországi Macerataban. Ott, ahol a múlt héten afrikaiakra nyitott tüzet egy szélsőséges.

Luca Traini fekete Alfájával hirtelen lefékezett egy bár előtt, és az ablakon keresztül több lövést is leadott fekete afrikai migránsokra, majd elmenekült.

Hat embert sebesített meg. Gyorsan elfogták. Kihallgatásakor az egyébként nyíltan náci nézeteket valló férfi azt mondta, bosszúból cselekedett. Pár nappal korábban ugyanis egy fiatal lány feldarabolt holttestét találták meg a rendőrök egy árokban. A brutális gyilkossággal pedig egy nigériai migránst gyanúsítanak. Traini – aki büntetlen előéletű volt – saját bevallása szerint ezen háborodott fel annyira, hogy fegyvert ragadott.

Nem csak Traini hibája, ami történt, ezt mondták a csütörtök este Macerataban tiltakozók. Köztük volt a Forza Nuova főtitkára is, aki szerint megbocsáthatatlan dolgot tett a férfi, de a római kormányt is felelősség terheli. A Forza Nuova azt követeli, hogy minden – mint fogalmazott a főtitkár – önmagát menekültnek tettető, segélyekre pályázó migránst azonnal ki kell toloncolni Olaszországból.

Nem sokkal válasza után a rendőrök őt és az újságírókat is elkezdték kiszorítani a térről. Nem akarták ugyanis, hogy összeverekedjenek az addigra szintén a helyszínre érkező antifasiszta ellentüntetőkkel.

A Forza Nuova bevándorlásellenes tüntetése. A megmozdulás az olaszországi Macerataban volt, pont ott, ahol a múlt héten egy férfi migránsokra lőtt – hangzott el az M1 Híradójában.

Egyre nagyobb a feszültség

Az illegális migráció egyre súlyosabb feszültségeket okoz Olaszországban. Az olaszok egyre nagyobb része látja úgy, hogy összefüggés van a bevándorlás és a bűnözés növekedése között. Egy tavaly ősszel készített felmérés szerint már a lakosság 46 százaléka értett egyet azzal, hogy a migránsok fenyegetést jelentenek a biztonságukra.

Nem véletlen, hogy a bevándorlás lett az egyik legfontosabb kampánytéma a március 4-i parlamenti választások előtt. Noha a mostani kormány mindent elkövet, hogy kiszorítsa a migrációt a kampánytémák közül, egy felmérés szerint az olaszok jelentős része az alapján fog szavazni, hogy melyik párt miként áll a bevándorláshoz.

A jobbközép ellenzék a baloldali kormányzatot teszi felelőssé a helyzet romlásáért, és választóiknak azt ígérik, hogy ha nyernek, akkor kitoloncolják a menekültstátuszra nem jogosult migránsokat.

Forrás: M1 Híradó

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Gyurcsány Ferenc alaposan kiosztotta Karácsony Gergelyt

Helyes, kedves, jó arcú politikusnak tartja a volt miniszterelnök a főpolgármestert, aki "a feladatát nem végzi el". Még...

Az EB éléről a NATO elnöki székébe ülne át Ursula von der Leyen

Még az idén, pedig csak jövőre jár le a megbíztása. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is...

Megjelent a közlöny, kiderült, mennyi lesz idén a nyugdíj

A megállapításhoz szükséges jövedelmi szorzószámokat tette közzé egy rendeletben a kormány. Megjelent a Magyar Közlönyben az a kormányrendelet, amelyben a 2023-ban...

Chefchaouen, a Kék Város – képek

Aki valaha is feltévedt már Pinterestre vagy Instagramra bizonyára találkozott már Marokkó híres kék városával, Chefchaouennel. Ezeken a képeken...