9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Betiltották Bécsben az estére meghirdetett palesztinpárti szimpátiatüntetést

Dátum:

Megosztás:

Az APA osztrák hírügynökség szerint a légkör pattanásig feszült volt. A tüntetők jelszavakat kiabáltak.

Nem engedélyezték az osztrák hatóságok a szerda estére Bécs belvárosában meghirdetett palesztinpárti szimpátiatüntetést, ennek ellenére az esti órákban több százan gyülekeztek a Stephansplatzon.

Ezt is ajánljuk a témában

Palesztinok melletti szimpátiatüntetést szervezett a CEU LMBTQ-egyesülete Bécsben – Pető Andrea posztban népszerűsítette

Mindez Pető Andrea posztjából derült ki.

Az APA osztrák hírügynökség szerint a légkör pattanásig feszült volt. A tüntetők jelszavakat kiabáltak.

Amikor a tömeg megpróbált a Schwedenplatz felé vonulni, a rendőrök útját állták az aktivistáknak, majd a Stephansplatzon körbekerítették őket. Röviddel este kilenc óra előtt a rendőrség felszólította a résztvevőket, hogy hagyják el a tüntetést. A felhívásnak azonban csak kevesen tettek eleget.

Az esti helyzet

Markus Dittrich rendőrségi szóvivő arra az újságírói kérdésre, hogy miért nem oszlatták fel az eredetileg betiltott megmozdulást, azzal válaszolt, hogy az arányosság szellemében jártak el és elsőnek csak igazoltattak.

Este fél tízkor az osztrák főváros rendőrsége közölte, hogy a tömeg apránként kezd apadni. Tíz órakor adott híradás szerint a rendőrségi bevetés még nem ért véget.

A megmozdulást mindössze néhány órával annak kezdete előtt tiltották be.

Gerhard Pürstl rendőrfőkapitány sebtében összehívott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy a lépés a közbiztonság fenntartása szempontjából „megengedett és ajánlott”. Hangsúlyozta: azért kellett így cselekedni, nehogy „áthozzák az erőszakos közel-keleti konfliktust Bécs utcáira”.

Az előzmények

Pürstl a legfrissebb hírszerzési értesülésekre hivatkozva elmondta, hogy az eredetileg „Virrasztás szolidaritásból Palesztinával” néven meghirdetett megmozdulás Izrael elleni „egyértelmű erőszakcselekményekre való felhívásokba” torkollhatott volna. A rendezvény előtt az interneten közzétett felhívásokban a radikális iszlamista Hamász által használt jelszavakat használtak, amelyek „szabad Palesztina” mellett Izrael állam teljes megsemmisítését propagálják.

A tüntetés szervezője nem határolódott el ezektől, így a hatóságok gondos megfontolást követően úgy döntöttek, hogy nem engedélyezik a demonstrációt – tette hozzá Pürstl.

A palesztinpárti szimpátiatüntetést a BDS Austria nevű szervezet jelentette be,

amely egyebek között Izrael elleni szankciókért száll síkra, „míg véget nem vetnek az apartheidnek és Palesztina megszállásának”.

(MTI)

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ezt a 15 filmet mindenki látni akarja 2024-ben

Ha megnézzük a következő 12 hónapra tervezett mozis és streaming-filmek listáját, sok izgalomra számíthatunk! Ki ne szeretné megnézni George Miller Mad...

Házasodna a gazda: Roland és Niki 2020-ban azonnal összeköltöztek a műsor után, azóta is együtt vannak

Hosszútávra terveznek. Roland gazda a Házasodna a gazda 2020-as évadában ismerkedett meg Nikivel, akiről nemrég az RTL stábjának mesélt. Mint mondta, választottjával a műsor...

Népszerű televíziós műsorvezető lesz a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje...