Berlinből jelentjük: Orbán Viktor és Olaf Scholz a háborúról, az európai politikai helyzetről és a német-magyar kapcsolatokról tárgyalt tegnap Berlinben – videó

0
75
scholz orban mti
scholz orban mti

Berlinben tárgyalt tegnap Orbán Viktor miniszterelnök, Olaf Scholz német kancellárral. A találkozó központi témája az orosz-ukrán fegyveres konfliktus lesz.

Azon kívül a kétoldalú kereskedelmi kapcsolatokról is szó lesz még a két politikus között.

 

Frissítés! Orbán Viktor: Magyarország 2010 óta minden válságból erősebben jött ki, mint ahogyan belement

Joó Csaba, az M1 berlini tudósítója szerint a tárgyalások kiemelt témái közé tartozik az európai politikai helyzet, ami érinti az orosz-ukrán háborút. Emellett bilaterális témák is szóba fognak kerülni, mint például a magyar-német együttműködés. A találkozóra délután két óra után fog sor kerülni.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A magyar miniszterelnök részt vesz a Magyar-Német Kereskedelmi és Iparkamara rendezvényén ahol huszonöt percben összegzi  az eddigi, magyar eredményeket. Orbán Viktort elkíséri Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László technológiai és ipari miniszter, valamint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

„A két kormányfő politikai, bilaterális, gazdaságpolitikai és nemzetközi témákról tárgyal majd, a középpontban az Oroszország Ukrajna elleni támadó háborújára adott reakció és az ezzel összefüggő legújabb fejlemények állnak”

– mondta Wolfgang Büchner helyettes kormányszóvivő még pénteken. Hozzátette, hogy az intenzív egyeztetés valamennyi EU-s és NATO-partnerrel kiemelt jelentőségűgel bír a német kormány számára.

Orbán Viktor már hétfő reggel megérkezett a német fővárosba.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán hangsúlyozta, hogy az értelmes és józan párbeszédnek van itt az ideje, amelyre egyre nagyobb a hajlandóság a német fél részéről is.

hirado, facebook

Hirmagazin.eu