-1.3 C
Budapest
2023. január. 30. hétfő

Bemutatkozik az Új Reménység Háza Férfi Hajléktalan Szálló, ahol visszaadják a hajlék nélküliek emberi méltóságát!

Dátum:

Megosztás:

Rólunk

Magyarországon az elmúlt 10 évben megsokszorozódott a fedél nélkül élők száma. Az utóbbi években egyre markánsabban megfigyelhető, hogy a hajléktalanságot újratermelő társadalmi gazdasági problémák és jelenségek (munkanélküliség, elszegényedés, lakhatási problémák, alkoholizmus, drogfüggőség) felerősödtek. Az olcsó szálláslehetőségek és szociális lakások hiánya, valamint a krízishelyzetek kapcsán kialakuló családi konfliktusok gyakori következménye az otthontalanná válás. A hajléktalanok között igen nagy számban található a halmozottan hátrányos helyzetű családokban felnevelkedett, az állami gondoskodásból kikerült, hosszabb-rövidebb börtönbüntetésből szabadult, elvált, vagy alkoholfüggővé vált személy.

Az Új Reménység Háza Átmeneti Szálló a fent megfogalmazott problémákkal küzdő férfiak számára nyújt tervezhető időre elfogadható megoldást. A naponkénti ellátás során azokra az erkölcsi alapelvekre is hangsúlyt helyezünk, melyek a keresztyén értékközvetítés által remélhetően enyhítik az otthontalanság megalázó és kiszolgáltatott állapotával viaskodó embertársaink szenvedéseit, reményt adva és kiutat mutatva számukra.

Ellátás:

  • Hajléktalan férfiak átmeneti szállása 100 fő részére.
  • Népkonyhai étkeztetés naponként 220 személy részére.

Eredmények:

A VIII. kerületben működtetett átmeneti szálló 100 fő számára nyújt menedéket és kivételes szolgáltatásokat. A lakók a lakhatási lehetőség mellett személyes lelki és mentálhigiénés beszélgetéseken vehetnek részt, a pszichikai egészség helyreállításáért, hisznek abban, hogy az emberi élet érték és minden ember potenciálisan fejleszthető.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Idősotthonra csaptak le a rendőrök Kecskeméten

Illegális idősotthont számolt fel Kecskeméten a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) - írja az infostart.hu A szervezet honlapján vasárnap közzétett közlemény...

Halálos baleset a fővárosban, vasárnap késő este..

Gyalogost gázolt halálra egy gépkocsi Budapest VI. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky út és a Zichy Jenő utca kereszteződésében vasárnap...

Ezt mondta Erdogan Putyinról

Recep Tayyip Erdogan török elnök őszintének és tiszteletteljesnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz vezetővel való kapcsolatát - írja a lenta.ru. "Az...

Halálos gázolás történt az M3-as autópályán tegnap, késő este..

Egyelőre nem tudják, mit keresett a sztrádán a 29 éves gyalogos férfi, akit egy személyautó ütött el. A...