20.5 C
Budapest
2022. augusztus. 15. hétfő

Bemutatjuk a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Bemutatjuk a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatalt

 

A  Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal országos hatáskörű, önálló költségvetési szervként 2000. január 1-jével kezdte meg működését Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal néven, a Belügyminisztérium keretei között.

A Hivatal létrehozásával az Európai Unió tagállamaiban működő bevándorlási szervek többségéhez hasonlóan egy intézmény keretei közé került a menekültügyi és az állampolgársági ügyintézési feladatok ellátása, valamint az idegenrendészeti jogkörök gyakorlása. A Hivatal szervezete 2002 januárjától a közigazgatási reformtörekvésekkel összhangban egészült ki a regionálisan szervezett területi szervekkel. 2017. január 1. után az állampolgársági és névváltoztatási ügyek intézését Budapest Főváros Kormányhivatala, az anyakönyvi ügyek intézését, beleértve az utónevek anyakönyvezhetőségére irányuló kérelmeket, a Miniszterelnökség látja el. A Hivatal felügyeletét a Belügyminisztérium látja el.

Jelenleg az ország területén hét regionális igazgatóság és 24 kirendeltség fogadja a jelentős számú külföldi ügyfelet, melyet bizonyít az is, hogy a hivatal éves ügyforgalma meghaladja az 1,2 milliót. A Hivatal köztisztviselői az egész ország területére kiterjedő illetékességgel látják el a külföldiek beutazásával, tartózkodásával és letelepedésével kapcsolatos ügyeket, eljárnak a menekültügyi kérelmekben. A Hivatal hatáskörébe tartozik továbbá a Magyarországon illegálisan tartózkodó vagy más jogsértést elkövető külföldiek ügyében a döntések meghozatala, az ország elhagyására kötelezett külföldiek hazautaztatásának megszervezése, humanitárius megfontolásból a hazatéréshez támogatás nyújtása.

A Hivatal Kiskunhalason és Vámosszabadiban menekülteket befogadó állomásokat, Békéscsabán és Nyírbátorban pedig menekültügyi őrzött befogadó központokat működtet, ezen kívül az idegenrendészeti eljárás alatt álló és ellátásra szoruló külföldiek elhelyezésére közösségi szállást tart fenn Balassagyarmaton. Az intézmények az európai követelményeknek teljes mértékben megfelelnek, az ott tartózkodó külföldiek részére kulturált elhelyezést, étkezést és egészségügyi alapellátást biztosítanak. A Hivatal a Magyarországon élő elismert menekültek számára a sikeres beilleszkedésük érdekében különböző ellátásokat és támogatásokat nyújt.

A Hivatal a Magyarországra irányuló migráció ellenőrzését szoros együttműködésben látja el a Rendőrséggel, továbbá a polgári és katonai nemzetbiztonsági szolgálatokkal.

Íme, az együttműködésről szóló PDF:

bevandorlasihivatal-orfk-egyuttmukodes

A külföldiek ügyeinek intézésében jól funkcionáló együttműködést folytat a vízumok kiadásában a Külügyminisztériummal és a külképviseletekkel, a diákok esetében az oktatási intézményekkel, a munkavállalóknál a munkaügyi központokkal, a befektetők ügyeiben pedig a szakmai érdekképviseleti szervekkel.

A Hivatal a migráció és a menekültügy területén kiemelkedően jó kapcsolatot tart fenn az ENSZ Menekültügyi Főbiztosság Regionális Képviseletével és a Nemzetközi Migrációs Szervezet Nemzeti Irodájával. Folyamatosan fejleszti kapcsolatait a civil szervezetekkel, amelyek elsősorban a külföldiek integrációjában, elhelyezésében, ellátásában és jogi védelmében nyújtanak segítséget.

A Hivatal fent említett hatósági és támogatási feladatait intenzív pályázati tevékenység egészíti ki, mind központi, mind területi szinten. Az elmúlt hat évben uniós forrásból mintegy 10 millió euró pályázati támogatást fordított befogadási, integrációs és az illegális migráció elleni küzdelemhez kapcsolódó célokra.

A bevándorlási hivatal nagyon sok üggyel foglalkozik (tartózkodás Magyarországon, letelepedés Magyarországon, menekültként Magyarországon, magyar állampolgárság, és sok más kérdés..), aki azonban konkrétan érdeklődik, vagy bármilyen kapcsolatos ügyet szeretne intézni, keresse a honlapjukat: www.bmbah.hu

Véleményünk szerint tisztességes és teljes körű tájékoztatást ad a hivatal. Hirmagazin.eu

Forrás: Hirmagazin.eu

Képek: www.bmbah.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Megszólalt a magyar erdők felelőse: így dől el a fák sorsa

Az erdészeti, a természetvédelmi hatóság és a nemzeti parkok szakemberei a fakitermelés szabályozására vonatkozó rendelet módosítása után is...

Mára elég! Ugyanazt szajkózza mindenki – balesetek, megcsalás, kitálalt, elhunyt, rezsicsökkentés, okos tippek.., nem tippek kellenének, hanem okos intézkedések..

A Jó Isten is úgy teremtette a Földet, hogy az emberek vasárnap pihenjenek! Menjetek, kiránduljatok, vagy legyetek családi körben,...

Újabb brutális kutyatámadás történt: fékezhetetlen rotweilerek rontottak az ismert magyar harcművészre és lovára

Balogh Zsolt harcművész Facebook-oldalán számolt be arról, hogy amikor szokás szerint kilovagolt Dunakeszi külterületén lévő mezőkre, rotweilerek támadtak...

Fogfájásra házi gyógymódok – fokhagyma, vöröshagyma, szegfűszegolaj

A fogfájás nagyon kellemetlen, egy-egy napunkat könnyedén eltörölheti, hiszen ha fáj a fogunk, nem is tudunk nagyon másra...
facebook