23.3 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Belügyminisztérium: nincs véleményük arról, hogy Szolnokon orvoshiány miatt nem tudják fogadni a szülő kismamákat

Dátum:

Megosztás:

Kunhalmi Ágnes kérdésekkel fordult a Belügyminisztériumhoz és az ombudsmanhoz azzal kapcsolatban, hogy Szolnokról az orvos-és ápolóhiány miatt más városokba küldik a kismamákat.

Mint ahogy arról a Blikk is beszámot korábban: a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet szülészetén orvos- és ápolóhiány miatt „eddig is döcögött az ellátás, de már nem fogadnak szülésre anyukákat”, azaz a Hetényi kórház szülészeti osztályán már nem lehet szülni, mert nincs kellő számú orvos és ápoló. A szülés előtt álló kismamákat átirányítják más kórházakba.

László Norbert szolnoki szocialista képviselő az üggyel kapcsolatban közösségi-oldalán szólalt meg, miután Kunhalmi Ágnes kérdésekkel fordult a Belügyminisztériumhoz és az ombudsmanhoz.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

– A szolnoki szülészeten kialakult helyzetről a Belügyminisztériumnak nincs véleménye. Az MSZP szerint 12 évi kormányzás után elvárható lenne, hogy legalább a megyei kórházak stabil működését biztosítsa a kormány – olvasható Facebook-bejegyzésében.

Továbbá azt is hozzátette, hogy érdemi válasz helyett a kórház korábban kiadott közleményét küldte válaszul a Belügyminisztérium Kunhalmi Ágnes írásbeli kérdéseire.

– Az alapvető jogok biztosa pedig arról tájékoztatta az MSZP képviselőjét, hogy tisztában van a Szolnokon kialakult helyzettel, de formálisan nem jogszerűtlen a szülő nőket Debrecenbe, vagy Budapestre irányítani. Felháborító, hogy az önmagát családbarátnak nevező kormány képtelen érdemi segítséget nyújtani a szolnoki kismamáknak. Sajnos a súlyos szakemberhiány nemcsak a szolnoki kórházat érinti, hanem országos probléma, ami egyre hosszabb várólistákhoz, valamint kórházi osztályok, szakrendelések időszakos vagy teljes megszüntetéséhez vezet – áll a képviselő bejegyzésében.

Kunhalmi Ágnes korábban a szolnoki Hetényi Géza Kórház előtt állva azt mondta, a jövő évi költségvetésben 100 milliárd forinttal szán többet a kormány az egészségügyre, mint tavaly. Ez 4 százalékkal nagyobb forrás a tavalyinál, miközben ennél még a KSH szerint is magasabb az infláció.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Kunhalmi Ágnes azt kérte a kormánytól, hogy kezelje “prioritásként” az egészségügyet, hiszen a magyar emberek egészsége fontos, és a válság ellenére sem lehet elvenni a pénzt ettől a területtől, sőt növelni kell azt.

blikk

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Nem valami jó hírek, még ha elméleti síkon is..

Egy apró változás elpusztíthatja a Földet és az összes bolygót Tudományos szimulációk azt sugallják, hogy a külső bolygók mozgásának...

Újabb háború törhet ki Európában

Nagy az esélye annak, hogy Koszovó és Szerbia között ismét fegyveres összetűzés alakuljon ki – nyilatkozta a sajtónak...

Nincs veszélyben hazánk zöldtőkéje

A fakitermelésre vonatkozó rendkívüli szabályok akkor lépnek életbe, ha az energiakrízis eljut arra a szintre, amikor a lakossági...

Angol extábornok: Putyin atomfegyvereket fog bevetni

Oroszország már többször fenyegetőzött azzal, hogy beveti nukleáris fegyvereit. Egy brit volt tábornok szerint a veszély valós. Úgy...
facebook