8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Beléptek az amerikai hadihajók a háborúba

Dátum:

Megosztás:

Egy amerikai hadihajó helyi idő szerint csütörtök reggel lelőtt több harci drónt amelyeket a hútik által ellenőrzött jemeni területekről indítottak — közölte az Egyesült Államok Központi Parancsnoksága a CNN szerint.

A CENTCOM közleményében azt írta, hogy a USS Thomas Hudner lőtte le a drónokat, miközben a Vörös-tengeren járőrözött, hozzátéve, hogy a hajóban nem keletkezett kár, és a legénység sem sérült meg.

Amerikai hadihajók. FORRÁS: AFP/DOUG PEARLMAN

Az Izrael és a Hamász közötti háború kezdete óta nőtt a feszültség a Vörös-tenger térségében, mivel a jemeni, Irán által támogatott húti lázadók azt állítják, hogy ballisztikus rakétákat lőttek ki Iraelre és harci drónokkal is támadásokat indítottak.

Jemeni húti lázadók. FORRÁS: REUTERS/KHALED ABDULLAH

Vasárnap a Galaxy Leader teherhajót a Vörös-tengeren eltérítették a hútik, fedélzetén a legénység mintegy 25 tagjával.

Az Egyesült Államok követeli a hútik által a Vörös-tengeren elfoglalt teherhajó és legénysége azonnali szabadon bocsátását— közölte hétfőn Matt Miller külügyminisztériumi szóvivő.

Forrás

HIRMAGAZIN ONLINE MÉDIA

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek