Hirmagazin.eu
Főoldal » Belehalt egy megtört szívű jegesmedve, miután egyetlen társától elválasztották… – VIDEÓ
Állatvilág

Belehalt egy megtört szívű jegesmedve, miután egyetlen társától elválasztották… – VIDEÓ

A San Diego-i állatkertben hirtelen meghalt egy jegesmedve, akinek egyetlen társát elszállították, hogy részt vegyen egy tenyésztési programban.

Szenját, a 21 éves jegesmedvét tegnap reggel holtan találták. Az állattartók észrevették, hogy már egy hete nem eszik rendesen, mivel letargikus állapotba került, miután egyetlen társától, Hópehelytől elválasztották. Így csak Ő volt az egyedüli jegesmedve, aki ott maradt az állatkertben, mert Hópehelyhet, a nőstény jegesmedvét február végén a Pittsburgi állatkertbe szállították.

Belehalt egy megtört szívű jegesmedve, miután egyetlen társától elválasztották… - VIDEÓ

A jegesmedve pár már össze voltak szokva, hiszen 1997 óta éjjel-nappal együtt voltak bezárva. Akkoriban az állatvédő aktivisták egy petíciót szerettek volna aláíratni az állatkerttel, amelyben kérelmezték, hogy ne válasszák el őket, mivel ez nem tesz jót nekik. 2014-ben Hópehely már részt vett egy ilyen hasonló programban, de akkor Szenjat is vele vitték.

Belehalt egy megtört szívű jegesmedve, miután egyetlen társától elválasztották… - VIDEÓ 2

Tracy Remain, a PETA állatvédő szervezet alelnöke elmondta, hogy Szenja azért halt meg, mert egyszerűen összetörték a szívét. Az NBC-nek adott nyilatkozatában hozzátette: “Miután elveszítette egyetlen társát, akivel 20 évig együtt élt, mivel társát egy tenyésztési program keretén belül a Pittsburgh-i állatkertbe szállították, ahol további szerencsétlen jegesmedvebocsokat tenyésztenek, Szenja minden reményét elveszítette és egyszerűen feladta. Ilyen feltételek mellett már nem akart tovább élni.”

“Csak remélni tudjuk, hogy Szenja esete fel fogja ébreszteni a világot, hogy hagyják abba az olyan állatok tenyésztését, akiket csak azért hoznak világra, hogy azután örökre bezárják őket egy ketrecbe, hogy miután valamennyire megszokják azt az életformát, még az egyetlen társuktól is elválasszák.”

A SeaWorld állatkert szóvivője elmondta, hogy észrevették, hogy Szenja viselkedése megváltozott, de halála sokként hatott rájuk.

Az alábbi videó felvétel Szenja 21-ik születésnapján készült.

Al Garver, a San Diego-i állatkert alelnöke elmondta: “Nagyon nehéz a mai nap mindannyiunk számára, mert Szenja szeretett családtagnak számított.” “Szenja halála nemcsak azoknak az embereknek a szívét érintette meg, akik több évtizeden át gondozták, hanem ez az eset több millió ember szívét is megérinti, akik a hosszú évek alatt meglátogatták őt az állatkertben. Büszkék vagyunk rá, hogy része volt az életünknek és reméljük, hogy a tragikus esete inspirálni fogja az embereket a világ minden táján, hogy jobban védelmezzék a vadon élő jegesmedvéket és az állatkertben élőket egyaránt.”

Szenja egy Németországi állatkertben született 1995-ben aztán két évvel később a San Diego-i állatkertbe szállították, ahol több mint 20 évet élt fogságban.

Forrás: buzzblog.eu

Hasonló hírek

Ez az év eddigi legcukibb reklámja!

info

Hihetetlen: Írországban kötött ki egy jégtáblán szunyókáló sarkvidéki óriásrozmár – videó

Géza

Farkasfalka garázdálkodott Maroslakán

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian