11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekBekérették Lynne Tracy moszkvai amerikai nagykövetet csütörtökön az orosz külügyminisztériumba, ahol arról tájékoztatták, hogy...

Bekérették Lynne Tracy moszkvai amerikai nagykövetet csütörtökön az orosz külügyminisztériumba, ahol arról tájékoztatták, hogy három amerikai nem kormányzati szervezetet nemkívánatosnak minősítettek..

Egyidejűleg jegyzéket adtak át a nagykövetnek azzal a követeléssel, hogy állítsák le a nemkívánatos szervezetek részére nyújtott támogatást.

Az orosz diplomácia tárca szerint a három betiltott szervezet az American Councils for International Education, a Cultural Perspectives és az Institute of International Education. Ezek a tájékoztatás értelmében az amerikai „nagykövetség támogatásával oroszellenes irányultságú programokat és projekteket bonyolítanak le, amelyek célja az oktatási és kulturális csereprogramok álcája alatt »befolyásoló ügynökök« toborzása”.

A nagykövetet a jegyzék felszólította, hogy hagyjon fel az említett szervezetek tevékenységének támogatásával, amely, ha folytatódik, a külügyminisztérium szerint az orosz törvények megsértésének minősül. Az orosz követelés része, hogy az amerikai diplomáciai képviselet hivatalos honlapjáról és a közösségi hálózatokról vegyék le ezen szervezetek oktatási projektjeinek és programjainak listáját, „amelyek célja az orosz társadalomtól idegen attitűdök és értékek népszerűsítése”.

A figyelmeztetésben külön hangsúlyt kapott, hogy az orosz belügyekbe való „beavatkozási kísérleteket, beleértve a felforgató akciókat és a dezinformációk terjesztését a választásokkal és a különleges hadművelettel összefüggésben, szigorúan és határozottan el fogják fojtani, egészen az ilyen akciókban részt vevő amerikai nagykövetségi személyzet persona non grata státuszban történő kiutasításáig”.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem