9.2 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Beismeri a vereséget Macron: befagyasztják az üzemanyagadó emelését

Dátum:

Megosztás:

A bukott szocialista miniszterből lett bevándorláspárti államfő, Emmanuel Macron első számú bábja, Édouard Philippe miniszterelnök bejelentette az üzemanyagadó emelésének befagyasztását, engedve a sárgamellényes mozgalom követelésének. A bejelentés egyértelműen a dilettáns és megszorításokra épülő gazdaságpolitikát folyatató Macron vereségeként értelmezhető.

A több hónapos moratóriumot más, a társadalmi elégedetlenség enyhítése érdekében tett lépések is kísérik majd párizsi kormányzati források szerint.

Beismeri a vereséget Macron befagyasztják az üzemanyagadó emelését
Nagy győzelmet aratott Párizs népe Macron felettFORRÁS: AFP/ALAIN JOCARD

Konkrétumok ugyanakkor – az üzemanyagadó befagyasztását leszámítva – még nem szivárogtak ki.

Édouard Philippe, Macron pártja, a liberális Köztársaság Lendületben (LREM) és szövetségese, a centrista Demokrata Mozgalom (MoDem) parlamenti frakcióülésén jelentette be a döntést,amelyet a kabinet előző este hozott az elnökkel – állítólag – egyetértésben.

Le kell csillapítani a kedélyeket, hogy elkerüljük a helyzet romlását– mondta a miniszterelnök.

A széles társadalmi támogatást élvező sárgamellényesek egyik fő követelése az volt, hogya kormány tegyen le az üzemanyagadó januárra tervezett emeléséről.Úgy tűnik, hogy ez megvalósult, ami óriási csapást jelent Macronnak, mivela dilettáns és megszorításokra épülő gazdaságpolitikát folytató államfő korábban hallani sem akart semmilyen engedményről, most viszont visszavonulót kell fújnia.

Az egyértelmű kihátrálás a saját „reformjai” mögül előrevetíti majd Macron pártjának a gyenge szereplését a májusi európai parlamenti választásokon.

A sárgamellényesek folytatni fogják a tüntetéseket

A BBC információi alapján Philippe miniszterelnök ígéretei ellenére a sárgamellényesek már közölték, hogyfolytatni fogják tiltakozó megmozdulásokat.

Beismeri a vereséget Macron befagyasztják az üzemanyagadó emelését 1
Édouard PhilippeFORRÁS: AFP/DPA/THIERRY MONASSE

Hétfőn még úgy volt, hogy ma reggel találkozni fognak a sárgamellényesek képviselői a miniszterelnökkel.

A radikális anarchisták és más bűnözőelemek azonbanhalálos fenyegetéseket küldtek a sárgamellényesek azon szószólóinak, akik hajlandóak lettek volna Philippe-el tárgyalni a követeléseikről.

Ennek következtében csupán egy nantesi taxisofőr, David Tan jelezte, hogy a tárgyalódelegáció tagja lenne fenyegetések ellenére is – írja az AFP.

Saját bevallása alapjánkész lett volna arra, hogy a miniszterelnöki hivatal, a Hôtel de Matignon épületével egyezkedjen a kormányfővel,de a többiek ellenkezése miatt a dologból végül nem lett semmi.

Forrás: origo.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...