21.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Behálózzák Európát a zártan élő muszlim közösségek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: Kossuth Rádió/180 perc

A polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese, Horváth József szerint az európai politikai elit nem vette tudomásul, hogy az erős migrációs nyomás olyan szakmai kihívásokkal szembesíti a titkosszolgálatokat és rendőrséget ami teljesen eltér a napi rutintól, a migrációs válság kicsúcsosodása után pedig várható volt, hogy a terrorveszély megnövekszik.

Belgiumban már hetek óta fokozott készültségben voltak a biztonsági erők, ennek ellenére a terroristák mégis sikeresen hajtottak végre egy terrorakciót, amelyről elmondható, hogy egy, egyszerűen végrehajtott akció volt, hiszen taxival érkeztek, és egyszerűen betolták az előcsarnokba a robbanóanyagot – mondta el Horváth József, a polgári elhárítás, valamint a katonai titkosszolgálat volt főigazgató-helyettese a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Őt keresik a reptéri merénylők közül
A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera felvételéről készített kép, amelyen három gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. (MTI/AP/Belga rendőrség)

Horváth József kifejtette: a párizsi merényletekről készült 56 oldalas jelentés szerint az akkori akciónál semmiféle titkosított kommunikációs csatornát nem használtak az elkövetők, hanem eldobható mobilokkal beszéltek egymással.

Ez megnehezíti a terrorakciók a technikai úton való felderítését – fűzte hozzá.

Hallgassa meg a beszélgetést a Kossuth Rádióban!

Látható továbbá, hogy sem Párizsnál, sem Brüsszel esetében nem tudtak érdemi információkat szerezni a titkosszolgálatok, és ez Salah Abdeslam elfogásáról is elmondható, hiszen korábban azt mondták, Szíriába távozott, most pedig kiderült, hogy egy lakásban bujkált a családjánál – hangsúlyozta a volt főigazgató-helyettes.

Azzal kapcsolatban, hogy belga kormányfő a merénylet után azt mondta: „megtörént, amitől tartottunk”, Horváth József úgy fogalmazott: szinte várható volt az Európában történtek, illetve a migrációs válság kicsúcsosodása után, hogy a terrorveszély megnövekszik.

Az Európai Unió megszokott élete az elmúlt 10 hónapban fenekestül felfordult – hangsúlyozta.

Behálózzák Európát a zártan élő muszlim közösségek
(MTI/AP/Geert Vanden Wijngaert)

Horváth József szerint azok a zártan élő muszlim közösségek, ahol radikális nézeteket vallók is el tudnak rejtőzni, már behálózzák Európát.

Az európai politikai elit nem vette tudomásul, hogy az erős migrációs nyomás olyan szakmai kihívásokkal szembesíti a titkosszolgálatokat és rendőrséget ami teljesen eltér a napi rutintól – húzta alá, hozzátéve, hogy ezáltal megnőttek a feladatok, ehhez azonban nincs megfelelő technika, pénz és ember.

Egy-egy jó titkosszolgálati szakember kiképzése azonban évek munkája – húzta alá Horváth József.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia

Kapcsolódó hírek

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...

Dizon Home – vigyél életet otthonodba!

Sok lakberendezési áruházat találhatunk manapság, azonban olyat, mint a Dizon Home, meglehetősen keveset. Ebben az esetben ugyanis nem csak...
facebook