Home Tudástár Autók - motorok - hajók Befejezték a világ legolcsóbb autójának gyártását

Befejezték a világ legolcsóbb autójának gyártását

0

Tíz évig volt gyártásban az indiai Tata Motors apró négykerekűje, amely a reményekkel ellentétben nem aratott sikereket világszerte, de még országszerte sem. Az olcsó húsnak ugyanis túl híg volt a leve, ami a potenciális vevőréteg igényeit sem elégítette ki.

Miután már csak egyetlen példányt készített júniusban, a Tata Motors végleg leállította a 600 köbcentis 37 lóerős kéthengeres motorral szerelt Nano gyártását.

A 2008-ban a világ legolcsóbb négykerekűjeként hírnevet szerzett autóval temérdek baj volt, melyek közül a biztonság jelentette a legnagyobb problémát: több modell lángra kapott, illetve légzsákok híján egy apró baleset is súlyos sérülésekkel járhatott. Így gyakorlatilag bevezetése évétől alacsony volt rá a kereslet, habár az „emberek autójaként” próbálták értékesíteni. Így hiába árérzékeny az indiai piac, még ott sem lett népautó belőle.

Így hiába növekedett a Föld egyik legnépesebb országának autópiaca folyamatosan (idén júniusban a személyautók szegmense 38%-os növekedést mutatott), az emberek másra vágytak. Pedig még frissítették is néhány alkalommal, ami nagyobb biztonságot, illetve többek között az automata váltó lehetőségét is hozta magával.

A gyártó az India Economic Times-nak adott interjúban arról számolt be, hogy a Nanót jelenlegi formájában már nem éri meg előállítani, arról azonban nem tudni, hogy lesz-e második próbálkozás vagy a Tata végleg felhagy az „autót mindenkinek” ötlettel.

Ami viszont biztosan magáért beszélt, az új ára magyar forintra átszámítva, egy használt, jó állapotú Trabant árával egyenlő, bruttó 200 ezer Ft.

Forrás: autoblog.hu

Exit mobile version
Megszakítás