13.8 C
Budapest
2024. április. 18. csütörtök
HomeTudástárAutók - motorok - hajókBefejezték a világ legolcsóbb autójának gyártását

Befejezték a világ legolcsóbb autójának gyártását

Tíz évig volt gyártásban az indiai Tata Motors apró négykerekűje, amely a reményekkel ellentétben nem aratott sikereket világszerte, de még országszerte sem. Az olcsó húsnak ugyanis túl híg volt a leve, ami a potenciális vevőréteg igényeit sem elégítette ki.

Miután már csak egyetlen példányt készített júniusban, a Tata Motors végleg leállította a 600 köbcentis 37 lóerős kéthengeres motorral szerelt Nano gyártását.

A 2008-ban a világ legolcsóbb négykerekűjeként hírnevet szerzett autóval temérdek baj volt, melyek közül a biztonság jelentette a legnagyobb problémát: több modell lángra kapott, illetve légzsákok híján egy apró baleset is súlyos sérülésekkel járhatott. Így gyakorlatilag bevezetése évétől alacsony volt rá a kereslet, habár az „emberek autójaként” próbálták értékesíteni. Így hiába árérzékeny az indiai piac, még ott sem lett népautó belőle.

Így hiába növekedett a Föld egyik legnépesebb országának autópiaca folyamatosan (idén júniusban a személyautók szegmense 38%-os növekedést mutatott), az emberek másra vágytak. Pedig még frissítették is néhány alkalommal, ami nagyobb biztonságot, illetve többek között az automata váltó lehetőségét is hozta magával.

A gyártó az India Economic Times-nak adott interjúban arról számolt be, hogy a Nanót jelenlegi formájában már nem éri meg előállítani, arról azonban nem tudni, hogy lesz-e második próbálkozás vagy a Tata végleg felhagy az „autót mindenkinek” ötlettel.

Ami viszont biztosan magáért beszélt, az új ára magyar forintra átszámítva, egy használt, jó állapotú Trabant árával egyenlő, bruttó 200 ezer Ft.

Forrás: autoblog.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem