31.4 C
Budapest
2022. június. 24. péntek

Befejezték a Portik-féle hangfelvételek elemzését

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egyebek mellett ezen hangfelvételek egy része alapján vádolták meg Fenyő János megölésére való felbujtással Gyárfást.

Befejezték a nyomozók annak a harminc papírzsáknyi adathordozón talált hangfelvételnek az elemzését, amelyeket Portik Tamás titokban rögzített az elmúlt két évtizedben. Egyebek mellett ezen hangfelvételek egy része alapján vádolták meg Fenyő János megölésére való felbujtással Gyárfás Tamást.

A közelmúltban befejezték a nyomozók a Portik-féle hangfelvételek elemzését, és nem találtak több olyan bűncselekményre utaló, esetleg azt bizonyító felvételt, amely alapján bíróságra lehetne vinni az adott ügyet – tudta meg hatósági forrásból a Magyar Nemzet. Emlékezetes: 2018 decemberében nyolc különböző helyen, köztük a Farkasréti temető egyik parcellájában, összesen harminc papírzsáknyi adathordozót találtak a nyomozók, valamennyin a Portik Tamás által hosszú évek alatt titokban rögzített beszélgetések voltak.

A temetőből előkerült anyagok teljes egészében a Gyárfás Tamással folytatott Portik-beszélgetések voltak. Végül – más bizonyítékok mellett – ezek alapján emeltek vádat a volt médiamenedzser, sportvezető ellen.

Gyárfást azzal vádolják, hogy előbb Tasnádi Pétert bízta meg Fenyő János megöletésével, majd felbujtotta Portik Tamást, hogy ölesse meg Fenyőt. Utóbbi a vád szerint Gyárfás üzleti ellenségét Jozef Roháč-csal likvidáltatta, aki életfogytiglani fegyházat kapott ezért és az Aranykéz utcai, négy halálos áldozatot követelő robbantás miatt.

Az bizonyos körökben közismert volt, hogy Portik minden egyes beszélgetéséről titokban hangfelvételt készített, ezért rögzíttette aztán 2008-ban a Portikkal való kétszeri találkozójukon zajló eszmecserét a Gyurcsány-kormány elhárítófőnöke, Laborcz Sándor is. Ezek a felvételek az elhárítás irattárából kerültek elő a 2010-es kormányváltást követően. A Portik által rögzített felvételek pedig a jelenleg 28 évnyi fegyházbüntetését töltő bűnöző szabadlábon maradt társai kezébe kerültek.

Ők 2017-ben kiválogatták a felvételek közül a Gyárfás Tamással folytatott beszélgetések felvételeit, és ezek alapján kezdték el zsarolni Gyárfás Tamást, aki eleinte nem akart a rendőrséghez fordulni, ám végül mégis megtette. A nyomozás elérte aztán őt is, és a ­Fenyő-gyilkosság óta beszerzett bizonyítékok, tanúvallomások kiegészültek újabbakkal, a hangfelvételeken pedig több esetben is utalás hangzik el a merényletre, bár az konkrétan nem hangzik el, hogy Gyárfás megbízza ­Fenyő megöletésével Portikot.

Bár a hangfelvételek elemzése befejeződött, és a Fenyő-ügyön kívül nem találtak más olyan bűnügyre vonatkozó adatokat, amelyek alapján perrendszerűen bíróságra lehetne vinni az adott ügyet, egy sor hangfelvételt azonban különválogattak a nyomozók. Ezekben állítólag olyan információk vannak, amelyek operatív információként segíthetik egy sor, még megoldatlan bűncselekmény megoldását. Mint például annak az olajos vállalkozónak az ügye, aki az olajbűnözés csúcsidőszakában, a 90-es évek közepén eltűnt az Alföldön, s aki köthető volt az Energolhoz.

A hangfelvételek állítólag arról tanúskodnak, hogy megölték, mint ahogy Seres Zoltán kivégzéséről és a tárkonyi Radics család eltűnéséről (kivégzéséről) is tartalmaznak információkat. Tahitót­faluban 1999 áprilisában két bérgyilkos várta az ukrán–orosz maffia hazai katonai vezetőjének mondott Se­rest, aki olasz üzlettársával, Sforza Nazzarenóval és egy, a hátsó ülésen ülő testőrrel érkezett Bentley luxusgépkocsiján.

Kis­orosziban Seres ukrán testőrei BMW-jükkel lemaradtak. Tahitótfaluban egy Kawasaki motorkerékpár hátsó ülésén ülő férfi menet közben tüzet nyitott a Bentley-ben ülőkre egy AK–47-es gépkarabélyból. A tárnoki Radics Attila lőhette le Serest és üzlettársát, ám Radics 2002 januárjában kétéves kislányával, Sárával és élettársával együtt eltűnt tárnoki házából. A rendőrök biztosak benne, hogy likvidálták a férfit és hozzátartozóit is.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

The Times of Israel : Zelenszkij csalódott Izraelben

Jeruzsálem | Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a jeruzsálemi Héber Egyetemen elmondott beszédében az Ukrajna és Izrael közötti szoros...

Berobban a kánikula: 33 -36 fokra kell felkészülni a hétvégén

Kánikula lesz hétvégén, vasárnap 36 fokkal. Sok napsütésre számíthatunk pénteken az ország nagy részén – írja előrejelzésében az Időkép....

Balatoni lángos árak – kinek sok, kinek kevés.. Te hogy érzed? Sokba kerül a balatoni lángos, vagy nem?

A szakértő szerint emelkedett, de nem lőtt ki a lángos ára. A Csodálatos Balaton június 14-én és 15-én mintegy...

Dráma Magyarországon: A nők munkavállalási lehetőségei gyermekkel és gyermek nélkül – Családanyákat csekély mértékben foglalkoztatnak!

A szülők világnapja lehetőséget ad arra, hogy megvizsgáljuk a gyermeket vállaló és a gyermektelen háztartásokra vonatkozó adatokat. Az 1980-as...