-1.1 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Befejezik a kutatást a Jávai-tengerbe zuhant AirAsia-gép utasai után

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 17 203914
Forrás: MTI | 2015. 03. 17. 19:37:46

Az AirAsia 8501-es számú járata fedélzetén lévő 162 emberből 106-nak a holttestét találták meg.
Befejezik a kutatást a tavaly decemberben a Jávai-tengerbe zuhant AirAsia-gép utasainak holtteste után – jelentette be kedden az indonéz mentőalakulatok vezetője.

Kedd este befejezik a kutatást, és másnap reggel visszatérnek Jakartába a munkában részt vevő hajók – tette hozzá.

Az AirAsia 8501-es számú járata fedélzetén lévő 162 emberből 106-nak a holttestét találták meg.

Tony Fernandes, az AirAsia vezérigazgatója a múlt héten úgy nyilatkozott, hogy elégedett a kutatás eredményével, mert az eltűntek “több mint 50 százalékának a megtalálása óriási siker.” Hozzátette, a mentés “nem tarthat a végetlenségig.” Ennek ellenére több eltűnt hozzátartozója csalódott a kutatás befejezése miatt.

A repülőgép tavaly december 28-án zuhant a Jávai-tengerbe. Az indonéz közlekedési hatóságok úgy gondolják, hogy a repülőgép a megszokottnál gyorsabban emelkedett a magasba, hogy egy vihart kikerülve a felhők fölött folytassa útját, ami áteséshez vezethetett. (Ilyenkor a repülőgép szárnyainál megszűnik a felhajtóerő, ez általában akkor fordul elő, ha a repülőgép túl lassan vagy jelen esetben túl nagy állásszögben repül.)

Miután túl nagy állásszögben emelkedett, valószínűleg lelassult, és egy idő után zuhanni kezdett. Szakértők szerint a baleset idején a kevesebb tapasztalattal rendelkező másodpilóta volt a műszereknél.
Kép: Google

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...