21 C
Budapest
2023. június. 4. vasárnap

Bedőlt a „családi vállalkozás”.. Rendőreink elfogták a drogterjesztőket – videó

Dátum:

Megosztás:

Kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsítható apa és fia is…

Mindenki ezt olvassa most

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Felderítő Főosztálya Bűnszervezetek Elleni Osztálya 2020 februárjában ismeretlen tettes ellen indított eljárást kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy váci férfi Hollandiából behozott extasy tablettákat, amfetamin típusú, feltehetően kábítószernek, vagy pszichotrop anyagnak minősülő szereket, tablettákat vesz meg Budapesten, és szállít nagy tételben heti rendszerességgel Vácra.

A nyomozás során látókörbe került G. Gergő 28 éves és Sz. Attila 35 éves váci lakos, valamint G. Gergő 49 éves, Dejtáron lakó apja.

A nyomozók megállapították, hogy apa és fia egymást segítve vettek részt a drog beszerzésében, de az azzal kapcsolatos információkról, időpontokról Sz. Attila is értesült. A beszerzett kábítószereket – az értékesítést megelőzően – Vácon, kifejezetten az erre a célra bérelt garázsokban, illetve az apa dejtári ingatlanában raktározták.

G. Gergő 2021. január 28-án délután Vácott, a Rácz Pál utcában kívánt 5 gramm, az elsődleges adatok szerint speed típusú amfetamin tartalmú kábítószert értékesíteni a 39 éves Gy. Benjámin részére, amikor a rendőrök mindkettőjüket intézkedés alá vonták.

A 28 éves férfi garázsában ezt követően tartott kutatás során nagy mennyiségű, különböző típusú kábítószergyanús anyag, a kábítószer csomagolásához, hígításához, méréséhez szükséges eszköz lefoglalására került sor. A helyszínen talált 48 gramm bruttó súlyú csomagban kokainra, a 60 darab pink színű tablettában MDMA hatóanyagra adott jelzést a gyorsteszt. A kutatás során további két csomagban bruttó 644 gramm és bruttó 42 gramm tömegű fehér, kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak a nyomozók, mely az előzetes szakvélemény szerint amfetamint tartalmaz.

Ezzel egyidőben került sor Sz. Attila, ugyancsak váci garázsának, valamint G. Gergő apja dejtári lakásának kutatására is.

A mélygarázsban lévő helyiségben nagy mennyiségű, különböző típusú kábítószergyanús anyag, a kábítószer csomagolásához, hígításához, méréséhez szükséges eszközt foglaltak le. Ezen felül összesen bruttó 740 gramm zöld színű, növényi ágvégződés, feltehetően marihuána, bruttó 965 gramm fehér, kábítószergyanús por, feltehetően amfetamin tartalmú speed por lefoglalására került sor. Az előzetes szakvélemény alapján amfetamin tartalmú anyag egy része simítózáras tasakokba volt kiszerelve, továbbértékesítés céljából.

A helyszínen talált 72 darab különböző színű tablettáról az alkalmazott gyorsteszt  MDMA hatóanyagot mutatott ki.

A KR NNI dejtári ingatlannál megjelenő munkatársait észlelve a 49 éves apa az utcára néző ablakon egy bruttó 6,7 gramm súlyú fehér, kábítószergyanús port tartalmazó műanyag zacskót dobott ki, melyben 7 darab simítózáras tasakba adagolt – az előzetes szakvélemény szerint kokain azonosítására alkalmas kábítószergyanús anyag -, ezen felül 2 darab rózsaszín kábítószergyanús tabletta is volt. Lakhelyén egy üvegben bruttó 305 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket, illetve simítózáras zacskót is lefoglaltak a nyomozók.

A 2021. január 28-i összehangolt rendőri intézkedés eredményeként Sz Attila, G. Gergő, valamint ez utóbbi apja ellen a (KR NNI) Felderítő Főosztálya Bűnszervezetek Elleni Osztálya – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. Gy. Benjámin szabadlábon védekezhet, őt kábítószer birtoklása vétség elkövetésével gyanúsítják.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Egy másik, ugyancsak kábítószerrel érintett ügyben a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály január 29-én kezdett rendőri intézkedés-sorozatot, melynek részleteiről 2021. február 1-jén adunk tájékoztatást.

police

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hazánkba is megérkeztek a Pokol Angyalai (Hell’s Angels) motorosklub tagjai

Az Egyesült Államok a társaságot bűnözők bandájaként tartja számon. A világ minden tájáról jönnek a tagok, akik hazánktól...

Videón az M1-esen át menekülő őz, amely egy tatabányai kertben talált menedéket

Őzet találtak egy családi ház kertjében Tatabányán pénteken. Az állat kilométerekről, az M1-es autópályán át kóborolhatott el idáig. Az M1-es...

Sorsfordító kijelentést tett Volodimir Zelenszkij

Ukrajna készen áll a rég várt ellentámadás megindítására, hogy visszafoglalja az Oroszország által megszállt területeket – közölte az ukrán...

Itt vannak az új hulladékgazdálkodási rendszer díjai

Megismerhetők azok a díjak, amelyeket alkalmazni kell az energiaügyi miniszter rendelete alapján a július 1-jétől hatályos hulladékgazdálkodási rendszerben. A...