8.5 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Bécs kettős játékot játszik: fegyverekkel támogatja Ukrajnát, de közben rengeteg orosz gázt vesz

Dátum:

Megosztás:

Miközben a legtöbb uniós tagállam arra keres megoldást, hogy miként szakadjon le az orosz hálózatról, addig Ausztria még szorosabbra fűzné kapcsolatát az orosz szállító cégekkel.

Az osztrák kormány év elején még arról beszélt, hogy 2027-ig véget akar vetni az orosz energiafüggőségnek, nyáron viszont már annyi gázt importált Oroszországból, mint a háború előtt. Most pedig uniós partnereivel is hajlandó szembe menni, csakhogy még több gázt kapjon.

Az ukrán állami energetikai holding, a Naftogaz nemrég jelentette be, hogy nem újítja meg a 2024 végén lejáró, Európába irányuló orosz gáztranzitról szóló megállapodást. Ausztria azonban megkerülné a Naftogazt és közvetlenül az oroszoktól venné az energiahordozót.

,,A fizikai vezeték továbbra is elérhető és a gáz szállítható csak másik szerződéses partnerrel. Ha egy európai szereplő azt mondja, hogy én ki szeretném bérelni a csöveket egy bizonyos időre, akkor ki tudja kerülni a Naftogazt és a Gazpromot is, anélkül, hogy lassulna a szállítás” – magyarázta a zavartalan ellátásért felelős osztrák E-Control igazgatója, Alfons Haber.

Az viszont még nem egyértelmű, hogy ezek a szerződések, hogy fognak működni jövőre. Az EU folyamatosan kritizálja Bécset, amiért felvásárlásaival közvetve a putyini háborús gépezetet támogatja.

Bécsi tudósítónk, Johannes Pleschberger úgy tudja, hogy Ausztria a kieső keleti gázt, nyugatival szeretné pótolni. Ehhez azonban ki kell építeni a vezetékeket Németországon át. A munkálatok még nem kezdődtek el és biztos, hogy nem fognak befejeződni 2027-ig. Az osztrák gáz fele Oroszországból származik, ezért nem lesz könnyű szakítani egyhamar.

Forrás

SKYTING MAGAZIN

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Elkezdődött Alekszej Navalnij temetése – nagy a tömeg, sok a rendőr – videó

Zengett az utca a temetésen: "Navalnij! Putyin gyilkos!" Az örök nyugalomra helyezett Alekszej Navalnij ellenzéki aktivista hívei szerint, az...

Újra gyengül a forint..

TikTok Hirmagazin.eu

Ma este egy megható dráma: A fegyvertelen katona – videó (18+)

A Hacksaw Ridge Desmond Doss szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén...