25.1 C
Budapest
2022. június. 25. szombat

BBC: … Lassan eljutunk oda, hogy chipet ültessünk az emberek bőre alá – videó .. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

„A beépített chipekkel fizethetünk akár egy italért a riói tengerparton, egy kávéért New Yorkban, egy hajvágásért Párizsban vagy a helyi élelmiszerboltban”

– ismerteti ötletét Wojtek Paprota, a chipet beültető cég, a Walletmor alapítója és vezérigazgatója.

Wojtek szerint a beépített chip „bárhol használható, ahol elfogadják az érintés nélküli fizetést, tehát gyakorlatilag úgy működik, mint egy érintés nélküli bankkártya” – írja a BBC.

Bár a hasonlat érdekes, az alapító a bőr alá ültetett kis szerkezetet a háziállatok chipjéhez hasonlítja, tehát szerinte nincs ebben semmi különös. 

A Summit News hírlap szerint felvethet bennünk néhány kérdést a modern masina: mi a helyzet akkor, ha ez a chip tartalmazza a személyes adatainkat? Mekkora veszélyt jelenthet az ember számára egy beépített chip, amit még csak otthon sem lehet hagyni? Talán ellenőrizhetnek is minket a chip segítségével?

Steven Northam, a Winchesteri Egyetem innovációs és vállalkozói szakának vezető oktatója szerint nincs okunk az aggodalomra.

„Ezt a technológiát már évek óta használják az állatok esetében

– érvel az oktató.

„Ezek nagyon kicsi, inaktív tárgyak. Nincsenek kockázatok.”

Kína miatt borzongunk, de Nyugaton is megvalósult a társadalmi pontrendszer

A moszkvai polgárok egyik napról a másikra azzal szembesültek, hogy nem tudnak belépni a metróba. Az Apple és a Google Pay ugyanis lényegében letiltotta őket, számolt be a Makronóm az esetről azzal kapcsolatban, milyen nagy hatással vannak a techcégek a mindennapi életünkre és mozgásterünkre.

Hiba volt az életünk nagy részét a techcégek hatáskörébe adni, hogy ők aztán társadalmi pontrendszert valósítsanak meg, mert lényegében ezzel az esettel Nyugaton is egy ilyen kínai ihletésű pontrendszert valósítanak meg a techóriások. Ha ugyanis rosszul szavazunk, rosszra gondolunk, vagy rossz ország lakói vagyunk, akkor ezek a senki által meg nem választott gazdasági monopóliumok egyből le- és kitilthatnak minket a gazdasági-társadalmi vérkeringésből – lényegében ez az üzenete a Summit News korábbi cikkének, amiről a Makronóm is beszámolt.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket!

Hirmagazin.eu

Fotó: Medgadget

mandiner

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Fullasztó meleg, zivatarok, országos riasztás: kemény hétvégének nézünk elébe

Embert próbáló hétvégénk lesz.. Folytatódik a nyári időjárás, nem várható enyhülés a forróságban - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat....

Húha! Mindenkinek leesett az álla attól, amiben Tóth Gabi most színpadra lépett

Nem semmi, amit bevállalt megint. Elképesztő szerelésben lépett színpadra Erdélyben Tóth Gabi. Az énekesnő ezúttal is megőrizte a zenéjében...

Nagy drogfogás! Gratulálunk rendőreinknek! – Családi drogüzelmek egy budai társasházban – képek, videó

A KR NNI a napokban csapott le a kábítószerkereskedő rokonságra. Közel 15 kg drogot találtak náluk. Egy testvérpár,...

Feltárultak a magyar X-Akták: tucatnyi vadászgép üldözött egy UFO-t Taszár felett

Budapest - Világszerte egyre másra nyílnak meg a mindez ideig szigorúan titkos UFO-akták, nincs ez másként idehaza sem. Vannak,...