22.7 C
Budapest
2023. május. 31. szerda

BBC: … Lassan eljutunk oda, hogy chipet ültessünk az emberek bőre alá – videó .. – Szólj hozzá!

Dátum:

Megosztás:

„A beépített chipekkel fizethetünk akár egy italért a riói tengerparton, egy kávéért New Yorkban, egy hajvágásért Párizsban vagy a helyi élelmiszerboltban”

– ismerteti ötletét Wojtek Paprota, a chipet beültető cég, a Walletmor alapítója és vezérigazgatója.

Wojtek szerint a beépített chip „bárhol használható, ahol elfogadják az érintés nélküli fizetést, tehát gyakorlatilag úgy működik, mint egy érintés nélküli bankkártya” – írja a BBC.

Bár a hasonlat érdekes, az alapító a bőr alá ültetett kis szerkezetet a háziállatok chipjéhez hasonlítja, tehát szerinte nincs ebben semmi különös. 

A Summit News hírlap szerint felvethet bennünk néhány kérdést a modern masina: mi a helyzet akkor, ha ez a chip tartalmazza a személyes adatainkat? Mekkora veszélyt jelenthet az ember számára egy beépített chip, amit még csak otthon sem lehet hagyni? Talán ellenőrizhetnek is minket a chip segítségével?

Steven Northam, a Winchesteri Egyetem innovációs és vállalkozói szakának vezető oktatója szerint nincs okunk az aggodalomra.

„Ezt a technológiát már évek óta használják az állatok esetében

– érvel az oktató.

„Ezek nagyon kicsi, inaktív tárgyak. Nincsenek kockázatok.”

Kína miatt borzongunk, de Nyugaton is megvalósult a társadalmi pontrendszer

A moszkvai polgárok egyik napról a másikra azzal szembesültek, hogy nem tudnak belépni a metróba. Az Apple és a Google Pay ugyanis lényegében letiltotta őket, számolt be a Makronóm az esetről azzal kapcsolatban, milyen nagy hatással vannak a techcégek a mindennapi életünkre és mozgásterünkre.

Hiba volt az életünk nagy részét a techcégek hatáskörébe adni, hogy ők aztán társadalmi pontrendszert valósítsanak meg, mert lényegében ezzel az esettel Nyugaton is egy ilyen kínai ihletésű pontrendszert valósítanak meg a techóriások. Ha ugyanis rosszul szavazunk, rosszra gondolunk, vagy rossz ország lakói vagyunk, akkor ezek a senki által meg nem választott gazdasági monopóliumok egyből le- és kitilthatnak minket a gazdasági-társadalmi vérkeringésből – lényegében ez az üzenete a Summit News korábbi cikkének, amiről a Makronóm is beszámolt.

Szólj hozzá! Mondd el a véleményedet, mert nekünk fontos a véleményed, mert a Hirmagazin.eu Online Média olvasója vagy, és mi megbecsüljük olvasóinkat!

A vélemény szabadon kijelenthető, így nincs jó – vagy rossz vélemény, minden vélemény a maga nemében ÉRTÉK!

Osztd meg a cikket, ha tetszett, hogy mások is elmondhassák a véleményüket!

Hirmagazin.eu

Fotó: Medgadget

mandiner

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Brüsszelben ismertették a tervet, hogyan fosztanák meg hazánkat az uniós elnökségtől

Az erről szóló tájékoztatón Gwendoline Delbos-Corfield baloldali francia EP-képviselő lényegében elismerte, a háborúval kapcsolatos álláspontja miatt büntetnék a...

Novák Katalin személyesen látogatta meg a Koszovóban megsérült magyar katonákat

„A hadsereg főparancsnokaként személyesen is megköszöntem a helytállásukat, és mihamarabbi gyógyulást kívántam nekik” – fogalmazott. A köztársasági elnök a Facebook-oldalán...

Az Egyesült Államok azonnal szankcióval sújtotta Koszovót

Pristina ki lett zárva egy nemzetközi hadgyakorlatból. Az Egyesült Államok először sújtotta szankcióval Koszovót az albán nemzetiségű polgármesterek megválasztását...

Chris Evans, Kim Basinger, Jason Statham, William H. Macy, Jessica Biel – Mobil – amerikai-német izgalmas thriller – videó

Megszólal egy mobiltelefon. Ryan (Chris Evans) felveszi, és békés életét elragadja a totális káosz: gyilkosság és árulás veszi...