25.3 C
Budapest
2022. augusztus. 8. hétfő

Bayer Zsolt: Ukrajnában most olyan könyvégetés folyik, mint a náci Németországban + videó

Dátum:

Megosztás:

Első hallásra talán apróságnak tűnő, de mégis azt gondolom, hogy fontos és megdöbbentő hír érkezett ismét Ukrajnából.

Egy nő, bizonyos Olekszandra Koval – aki az ukrajnai könyvtárak ellátásáért felelős igazgató – közölte, hogy minél hamarabb el kell távolítani az ukrán könyvtárakból az ukrán gondolkodásmódra veszélyes és káros műveket. Nem fogják kitalálni, hogy kikre gondol, természetesen az orosz szerzők, köztük az orosz klasszikusok műveire.

Így tehát jelen állás szerint Ukrajnában, az ukrán könyvtárak ellátásért felelős igazgató szerint az ukrán gondolkodásmódra és az ukrán néplélekre veszélyes Dosztojevszkij, Tolsztoj vagy éppen Mihail Bulgakov. Ilyet már hallottunk.

Ha valakinek első hallásra is ismerős, az ne essen kétségbe, jó úton jár. Igen, ilyet már a náci Németországban mondtak. Ilyet már mondott Goebbels, aztán a mondatokat tettek követték, csak akkor nem az oroszokat kellett kidobni a szemétre, hanem a zsidó szerzők műveit. Szép nagy máglyák gyúltak akkor a náci Németország utcáin, arra hajigálták a német gondolkodásmódra és a német néplélekre káros műveket, elsősorban és természetesen zsidó szerzők műveit. És egy zsidó német szerző, Heinrich Heine már időben figyelmeztetett, már ezt megelőzően figyelmeztetett, amikor azt mondta: akik könyvek égetésével kezdik, azok emberek égetésével végzik.

Azt hiszem, Heinének minden körülmények között igaza van. És ha azt a kérdést is feltesszük magunknak, hogy ha az ukrán kultúrából egész egyszerűen kivonjuk az orosz kultúrát, akkor vajon mi marad? Hát ez az a kérdés, amire nagyon nehéz egzakt választ adni.

Egyben biztosak lehetünk: ha kivonjuk az ukrán kultúrából az orosz kultúrát, akkor ami marad, az szánalmasan és ostobán kicsinyke és kevés lesz. És legszebb ékköve a maradéknak nem lesz más, mint a péniszével zongorázó Zelenszkij, aki jelen pillanatban Ukrajna elnöke. De mi másnak is lehetne az elnöke ez az ember, mintsem annak az Ukrajnának, amelyik éppen könyvek égetésébe fog.

Borítókép: Képernyőfotó Bayer Zsolt videójából

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Új életet kezd Schumacher felesége, imádott férjével együtt..

Corinna Schumacher nem véletlenül könnyezte meg otthon ápolt férje megható méltatását. Óriási feladat előtt áll: új életet kezdenek...

Jó hírünk van a katából kiesőknek – a családosok jövőre kaphatnak „szja-visszatérítést”

Érdekes körülményre hívta fel a figyelmünket a kata változása kapcsán Angyal József okleveles adószakértő – arra, hogy azok a...

Iskolakezdés: Idén is több tízezres támogatást lehet igényelni..

A tankönyv ingyen van ugyan, de így is sok kiadásuk van a szülőknek az iskolakezdéssel kapcsolatban. Ám ezeket...

Vb-címek helyett a melegek jogaiért és világunk megmentéséért harcolt Sebastian Vettel

Az idény végén visszavonuló Sebastian Vettelre nemcsak amiatt fognak emlékezni a Forma–1-es rajongók, mert 2010 és 2013 között...
facebook