10.6 C
Budapest
2023. március. 22. szerda

Bármikor összeomolhat az eurózóna

Dátum:

Megosztás:

Az nem kérdés, hogy eurózóna komoly reformokra szorul, ha Brüsszel életben szeretné tartani közös fizetőeszközét – de a szakértők szerint alig maradt idő a megmentésére!

Német és francia gazdasági-pénzügyi szakemberek szerint még azelőtt kellene radikális reformokat végrehajtani, mielőtt 2019-ben megtartanék az Európai Parlamenti választásokat. Ha addig nem változtatnak, akkor az eurózóna a továbbiakban nem lesz fenntartható.

A Gazdaságpolitikai Kutatási Központ lapjában publikált tanulmány szerint a legnagyobb gondok a monetáris unió felépítésével vannak. Ezért a szakértők azt javasolják az uniós vezetőknek – elsősorban a két élharcosnak, Angela Merkelnek és Emmanuel Macronnak –, hogy minél előbb módosítsák a Maastrichti Szerződésben lefektetett adósságrendezési szabályokat, illetve vezessenek be egy közös megtakarítási rendszert is.

A szakértői csoport szerint az európai vezetők hozzáállásával is gond van, mert hiába élnek át sorra válságokat az eurózóna tagjai, ők csak kivárnak, nem mernek a reformok útjára lépni. Ha azonban még sokáig hezitálnak, a közös valuta totális összeomlásának lehetnek a szemlélői.

Forrás: Ripost

Fotó: Europress / Damien Meyer – AFP

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mi is az a digitális lábnyom, és mire használjuk, használják?

A digitális lábnyom szűkebb és tágabb értelmezése - a forrása szerint A digitális lábnyom fogalma azokra a jelekre, nyomokra vonatkozik, amelyek...

Költő, programozó, randiguru, szakács és sok minden más, egyben: Vajon letaszíthatja trónjáról a Google-t a ChatGPT, azaz a mesterséges intelligencia?

Ha információra van szükségünk, a Google-t hívjuk segítségül. A ChatGPT azonban válaszokkal szolgál, nem csak adatokkal, mégpedig emberi...

Mesterséges intelligencia, kontra a Google! Ki áll nyerésre?

A Google lemaradni látszik a redmondi vállalat mögött, a mesterséges intelligencia korát a Microsoft nyerheti meg. Húsz év...

Mesterséges intelligencia: Így lesz pénz a ChatGPT-ből, és amit az elterjedéséről tudni érdemes..

A csetrobot működtetése egyáltalán nem olcsó, valamiből fizetni kell a számlákat. Vállalatok számára teszi elérhetővé közkedvelt csetrobotját, a ChatGPT-t...