14.7 C
Budapest
2023. március. 20. hétfő

Barátja végignézte a siklóernyős tragikus balesetét: ez történt igazából a félresikerült katonai helikopteres mentőakcióban

Dátum:

Megosztás:

Vértesszőlős – A mentésére siető katonai helikopter szele miatt zuhanhatott le az a siklóernyős, aki vasárnap akadt fenn ernyőjével egy fán – legalábbis a szerencsétlenül járt férfi barátja ezt állítja közösségi oldalán.

A fiatal sportoló ernyője 200 méter magasan megcsuklott, ezért mentőernyőt kellett nyitnia, s közben a fák közé érkezett. Sporttársa szerint rögzítette a beülőjét és lemászott egy Y ágba, kb 15-20 méter magasan, annál lejjebb viszont nem tudott menni.

„Miután leszálltam, beszéltem vele telefonon, minden rendben van, stabil helyen van” – írta a barát, hozzátéve: a kiérkező rendőrökkel együtt is felhívták a férfit, aki a járőröknek is megerősítette, hogy rendben van, s képzett alpinistaként kérte, hogy juttassanak fel neki beülőt és kötelet, lemászik egyedül. Erre azonban nem volt lehetőség, a helyszínre végül egy MI-8 típusú katonai helikopter jött segíteni. A beszámoló szerint az őrület ezután kezdődött.

„A MI-8as elkezdett bejönni a terület fölé, s olyan 100 km/órás szelet csinált, lent elsöpört mindent. A fa, amibe a barátom kapaszkodott, kb 5-10 méteres kilengéssel hánykolódott a szélben. Nem sikerült a behelyezkedés, elmentek” – részletezte a történetet a barát. Ezután a helikopter ismét visszatért a bajba jutott férfi fölé, s egy kötelet lógattak le neki.

Képzett alpinistaként a fán rekedt siklóernyős kérte, hogy juttassanak fel neki beülőt és kötelet, lemászik egyedül. Nem így lett. Képzett alpinistaként a fán rekedt siklóernyős kérte, hogy juttassanak fel neki beülőt és kötelet, lemászik egyedül. Nem így lett.

„Éktelen recsegést hallottunk, a fa, amin ült nem bírta, hogy a rajta lévő 25 négyzetméteres ernyő és 15 négyzetméteres mentőernyő tépi vitorlaként és félbetört. Pont abban a magasságban, ahol a barátom ült és próbált kapaszkodni. Odarohantunk, tiszta vér volt, eszméletlenül feküdt. Másfél-két órán keresztül küzdöttek ott az életéért, mire olyan állapotba hozták, hogy szállítható legyen” – írta le részletesen a drámai pillanatokat a sporttárs hozzáfűzve: barátját reggelig műtik, élet halál között van.

Az esettel kapcsolatban a Magyar Honvédség egy közleményt adott ki, ám ebben nem tesznek említést a barát által elmondottakról. Azt írják, a pápai bázisról érkező katonák nem tudtak menteni, a katasztrófavédőkkel és a kutató-mentőkkel közösen segítettek a bajba jutott siklóernyősön. A honvédség egyelőre nem válaszolt kérdéseinkre.

Más szabályok

Az extrém sport szerelmeseinek igen körültekintőnek kell lennie, ha belekezdenek hóbortjukba. Baleset esetén ugyanis nem térít a társadalombiztosítás. Éppen ezért érdemes külön baleset biztosítást kötni, s tájékozódni arról, hogy milyen sportok tartoznak bele a biztosításba.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Esti torna mindenkinek – videó

Mozogj többet, élj tovább! Videó forrása Hirmagazin.eu

Esti mese gyermekeknek – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese - videó Videó forrása Hirmagazin.eu

Ma este: Jackie Chan – Kém a szomszédban;.. Holnap este: Anthony Quinn, Kevin Costner, Madeleine Stowe – Revans – videó

Bob Ho (Jackie Chan) a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból,...

Szakértő a Blikknek: ha Putyin Magyarországra jönne, letartóztatnák… Vagy mégsem?

A Nemzetközi Büntetőbíróság háborús bűncselekmények miatt elfogatóparancsot adott ki Vlagyimir Putyin ellen. A hágai intézmény közleménye szerint megalapozott a...