-2.5 C
Budapest
2023. január. 29. vasárnap

„Bár én haltam volna meg, nem apu” – Megszólalt a nyírbátori robbanás áldozatának fia: így tudták meg, mi történt az üzemben

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Elképesztő bűz terjeng a Bátortrade Kft. városszéli telephelyén. A kapun fekete zászló leng, odabent a hatalmas betontartályok között rendőrök, tűzoltók helyszínelnek, a levegőben drón méri fel a szerdai metángázrobbanás okozta károkat.

Csupán ennyi emlékeztet a három halálos áldozatot követelő tragédiára, miközben a város túlsó felén, a szegénysoron jajveszékelve gyászolnak a hozzátartozók.

Andor tartja a lelket a család nőtagjaiban: a férfiak odavesztek a robbanásban/Fotó: Zsolnai Péter Andor tartja a lelket a család nőtagjaiban: a férfiak odavesztek a robbanásban/Fotó: Zsolnai Péter

– Szerda délben azzal hívott a férjem, hogy megy le a tartályba dolgozni. Arra kért, hogy ne felejtsem el bevenni a gyógyszereimet. Dehogy gondoltam arra, hogy ezek az utolsó szavai hozzám – zokogta a Blikknek Szilágyi Andorné Erzsike. – Tíz perccel később a főnöke, Imre kétségbeesve telefonált:

Erzsike, hol van az urad? Nagy baj történt, berobbant a biogáz.” Megpördült velem a világ! Hiszen a férjemmel épp a napokban készültünk megünnepelni az ötvenedik születésnapját. Már szerveztem neki a bulit, nagyon várta a tortavágást. Most pedig a temetését intézzük – fúlt el az asszony hangja. – Személyesen várjuk a cég tulajdonosát és vezetőit, akik még csak fel sem hívtak bennünket, hogy részvétet nyilvánítsanak.

Magába roskadva ül a konyhában a tragikus sorsú férfi fia, ifjabb Szilágyi Andor. Az édesapját, az unokaöccsét, Józsit és a nagybátyját, Józsefet is gyászolja.

– Bár én haltam volna meg, nem apu – kesergett a 25 éves fiatalember. Nemrég még én is annál a cégnél dolgoztam. Segédmunkások voltunk, amikor a főnökök azt kérték, hogy takarítsuk ki az iszapot a tartályokból, azt is megcsináltuk. Mindössze 140 ezer forintot kaptunk az életveszélyes munkáért. De elegem lett belőle és nemrég felmondtam. Ennek köszönhetem az életemet.

A tartálynál volt a robbanás, három ember vesztette életét/Fotó: Zsolnai Péter A tartálynál volt a robbanás, három ember vesztette életét/Fotó: Zsolnai Péter

A családja nem érti, hogy idősebb Szilágyi Andor miért nem gumicsizmában, hanem bakancsban ment le a 14 méter mély betontartályba, ahol térdig ért az elpusztult állati maradvány. Az sem világos számukra, hogy az ebből keletkező biogáz vagy a robbanás ölte meg a családfőt. Úgy tudják, az áldozatok teste egyben maradt, de mindannyiukat megégve hozták a 12 méter mély betonkatlanból a felszínre.

– Rejtély, hogy mi okozta a robbanást, ugyanis se apu, se a testvére, József, se a fia, Józsi nem dohányzott. Még öngyújtójuk sem volt – szögezte le ifjabb Szilágyi Andor. – Állítólag a tartály tetején valaki hegesztett, de akkor mi lett azzal az emberrel?

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: 06 o Nyirbator4-ZSP

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Avatar: A víz útja – videó

Az Avatar: A víz útja Magyarországon is rekordsiker - írja az orogo.hu Meghaladta a kétmilliárd forintot és ezzel újabb mérföldkövet...

Valentin-napi ötletek – képek

Valentin-napi ötletek, ötletes összeállítások az egyszerűtól a bonyolultig..   Képek: Pinterest Hirmagazin.eu

Tragédia! 40 utas égett halálra – videó

Gyorshajtó sofőr miatt halt meg negyven ember Pakisztánban. Túl gyorsan hajtott, emiatt megcsúszott és egy híd pillérének csapódott a...

Több ezren rekedtek a hó fogságában – videó

Több ezer ember rekedt az autójában a hatalmas hóviharban Romániában. Voltak, akik 14 órán át várták, hogy kimentsék őket...