5.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Bangarians: így élt Magyarországon a szétválasztott sziámi ikerpár, Rabeya és Rukaya családja

Dátum:

Megosztás:

A bangladesi sziámi ikerpárt, Rabeyát és Rukayát a Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata választotta szét még 2019-ben. A róluk készült dokumentumfilm második részét 2022. február 10-én mutatták be, melyben a plasztikai sebészeti szakasz magyarországi részleteit láthatjuk. Fuchs Richard, a film készítője a Life.hu-nak exkluzív interjúban mesélt a dokumentumfilmről, ami a család Budapesten töltött mindennapjait mutatja be.

Orján Dóra / Life.hu: Mi az alapítvány missziója és hogyan kerültetek kapcsolatba a bangladesi családdal?

Fuchs Richárd: A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány 2010-2011 óta vezet missziókat Bangladesbe. Dr. Pataki Gergely olyan embereknek segített helyreállító sebészeti beavatkozásokkal, akiknek gyakorlatilag már nem volt más esélye.
Több, mint 10 évvel ezelőtt riporterként kísértem Pataki doktort Bangladesbe. Volt, hogy távoli kis falvakban kerestünk olyan pácienseket – főleg gyerekeket -, akiken a magyar orvos segíthet, mellette pedig egy fővárosi kórházban végzett műtéteket. A Bangladesbe évről évre visszatérő magyar misszió egyre ismertebb lett az országban. 2017-ben jött a kérés, hogy a magyar orvosok vizsgálják meg a fejüknél összenőtt kislányokat.

O.D./Life.hu: Milyen a sziámi ikrek családi háttere és milyen életkörülmények között éltek?

F.R.: A szülők értelmiségiek, mindketten tanárok, a család teljesen kulturált körülmények között él. Mégis, az ikrek születése egy olyan élethelyzet elé állította őket, amelyet nem tudtak önerőből megoldani.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...