26 C
Budapest
2022. augusztus. 11. csütörtök

Balról támadják a Jobbikot a pedofilellenes törvény miatt

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Nagy a felzúdulás a baloldali térfélen, miután a Jobbik megszavazta a Fidesz-frakció által benyújtott törvénymódosítást.

A homoszexuális lobbi szimpatizánsai közül többen is csalódottságuknak adtak hangot, amiért a Jakab Péter vezette párt megszavazta a pedofilellenes törvényt, ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy az LMBTQ-kérdések mentén konfliktus alakul ki a balliberális pártok között.

A baloldali pártok közül csak a Jobbik szavazta meg a Kocsis Máté (Fidesz) által benyújtott pedofilellenes törvénycsomagot. A Gyurcsány-koalíció többi pártja a homoszexuális propaganda nevelési intézményekből való kitiltását előirányozó passzusok miatt távol maradt a szavazástól, amikor erről kellett dönteni a parlamentben. A hatpárti baloldali együttműködésen belül viszont komoly törésvonalat képezhet a Jakab Péter vezette egykori radikális párt különutassága. Jóllehet, a pedofilok elleni fellépés már a kezdetektől hangsúlyos volt a Jobbik programjaiban, a törvényjavaslat vitái alatt végig arról beszéltek, hogy támogatni fogják a szigorításokat.

A zárószavazás után kialakult helyzet viszont arra enged következtetni, hogy Jakab Péterék nem beszélhetnek ki büntetlenül a baloldal narratívájából.

A Gyurcsány-koalícióba betagozódó párt elnökének az elmondása szerint rengeteg gyűlölködő üzenetet kap baloldali szimpatizánsoktól, amiért mást gondol a témában. A Jobbik-elnök – akinek több mint kétszázezer követője van a Facebookon – egy poszt alatt, melyben megerősítette, hogy támogatni fogja a javaslatot, szinte csak erősen bíráló kommentekkel szembesülhetett.

Betámadták a követői Jakab Pétert
Fotó: Facebook

„Csalódott vagyok és szomorú. […] Sajnálom, hogy egy pillanatig is bíztam a Jobbikban” – írta hozzászólásában egy Osváth Zsolt nevű blogger, akinek beszélgetős YouTube-műsorában Jakab Péter pár héttel ezelőtt még hosszan mesélt az életéről. A homoszexualitását rendszeresen reklámozó egykori valóságshow-hős Osváth kommentje több mint ezer megerősítő kedvelést kapott.

Jakab Péter lépése vélhetően szövetségesei körében sem váltott ki feltétlenül egyetértést. Egyik legszorosabb szövetségese, a DK-t vezető Gyurcsány Ferenc egy nappal korábban ugyanis a törvény ellen tüntető Soros-szervezetek közös demonstrációján is részt vett, legalábbis begyűjtött pár szelfit.

A volt miniszterelnök szerint a tüntetésen részt vevő új korosztálynak teljesen természetes, hogy a szeretet és a szerelem annyifajta, ahányan vagyunk. – A DK itt van velük a Parlament előtt. És holnap sem megyünk be. Nélkülünk fogják megszavazni ezt a szégyenteljes törvényt – hangsúlyozta közösségi oldalán Gyurcsány.

Korábban is okozott konfliktust a baloldali pártok között, hogy mást gondolnak a homoszexuális propaganda kapcsán. Még márciusban Jakab Péter úgy fogalmazott a szivárványcsaládokkal kapcsolatban: „Soha nem fogok azért küzdeni, hogy egy gyereknek három apja legyen” – mondta. A kijelentés érzékenyen érintette Fekete-Győr Andrást, hiszen az azonos neműek örökbefogadásának joga a baloldali kampány egyik fő eleme. A Momentum elnöke szerint Jakab bántó álláspontot fogalmazott meg, „mert nem szabad azt üzenni, hogy egy gyerek inkább intézményben, ne pedig egy szerető, törődő, akár két azonos nemű szülőből álló családban nőjön fel”.

magyarnemzet

Hirmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a covid felett – Közben a húga kikotyogta, hogy a nagy vezér is lázas beteg volt

Az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un fényes győzelmet hirdetett a Covid-19 felett, közben azonban a nővére elmondta, hogy...

A fél országra figyelmeztetést adtak ki: hidegörvény jön – Ilyen időjárásra lehet számítani csütörtökön

Egy hidegörvény érkezik kelet felől, erőteljes-gomolyfelhő képződésre és elszórtan záporok, zivatarok kialakulására számíthatunk csütörtökön. A sok napsütés mellett egyre...

Tűz ütött ki csütörtökre virradóra egy faipari üzemben, Magyarbánhegyesen.

Hét városból riasztottak tűzoltókat, mert akkora a tűz, hogy a falu is veszélyben van Tűzoltóink a katasztrófavédelmi munkatársaikkal együtt...

Ezért nincs a hazai boltokban elég cukor

Cukorhiányra panaszkodnak a vásárlók. A boltokban vagy nem lehet kapni cukrot, vagy az üzletek limitálják a megvehető mennyiséget. Magyarország...
facebook