2.2 C
Budapest
2023. február. 5. vasárnap

Balhés politikusok: a honatyáknál is könnyen repülhet a jogosítvány

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Magyarország — Ittasan vezető politikusok, botrányt okozó honatyák, időről időre felröppenő hírekből tudhatjuk, hogy ők is elkövetnek hibákat.

Néhány nappal ezelőtt Balatonalmádi fideszes képviselője, Szakál Balázs Dániel ügye borzolta a kedélyeket. A fiatal önkormányzati képviselő a hírek szerint ittasan vezetett, majd amikor a rendőrök emiatt előállították a kapitányságra, őket is szidalmazni kezdte. A képviselő bejelentette, hogy kilép a Fideszből, ám marad képviselő.

A Blikk összeszedte az elmúlt évek hasonló jogsértéseit, amelyek nem maradtak következmények nélkül. Két éve az MSZP politikusát, Burány Sándort (63) kapták ittas vezetésen. A honatya állítása szerint „csak egy sört ivott”, de a szonda ezt is kimutatta. Burány jogosítványát a jogerős ítéletig bevonták. Lapunknak elmondta, végül 4 hónapos eltiltást és 370 ezer forintos büntetést kapott.

A Fidesz parlamenti képviselője, Tilki Attila (52) még 2012-ben ütközött a szalagkorlátnak az M3-as autópályán. A képviselő még a helyszínen lemondott mentelmi jogáról, és önként fújt a szondába, amely bejelzett. Tilkit félmillió forintos pénzbüntetésre, illetve egy év járművezetéstől való eltiltásra ítélték.

2012-ben történt Mirkóczki Ádám (41) ügye, aki tavaly október óta Eger polgármestere. A leállított jobbikos politikus annak idején azonnal elismerte, hogy ittasan vezetett. Mirkóczki akkor azt írta: második fia születését ünnepelte. Kerestük a honatyát, munkatársa annyit közölt, hogy végül pénzbüntetést kapott.

Politikustól ritkán látott tettet hajtott végre 2014-ben Demszky Gábor (67), amihez még autó sem kellett. A fővárost húsz éven át vezető egykori főpolgármester a XII. kerületben könnyített magán egy bokorban. Valaki azonban lefotózta, és a kép körbejárta a hírportálokat. Demszky elismerte, ivott néhány pohárral, de eljárás sem indult ellene.

 Ha egy politikus saját hibájából, például ittassága miatt balesetet okoz, vagy adott esetben még a rendőröket is becsméreli, azt a választópolgárok soha nem bocsátják meg – mondta lapunknak Kiszelly Zoltán politológus.

– A képviselőktől elvárják, hogy feddhetetlen erkölcsük legyen, és az ilyen ügyek nagyon rosszat tesznek a megítélésüknek. Persze, akkor más a helyzet, ha a politikus vétlen volt a balesetben – fogalmazott Kiszelly.

Megtagadhatják a képviselők a szondázást

A honatyák, de még a bírók és az ügyészek is élveznek mentelmi jogot, ami magában foglalja, hogy közúti ellenőrzéskor megtagadhatják a szondáztatást. 2005-ben az akkori belügyminiszter, Lamperth Mónika (62) vetette fel, hogy ezt ne tehessék meg az érintettek, ám a tervből végül semmi sem lett.

blikk, Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Visszavágott a Ferencváros a Bietigheimnak, és továbbjutott a BL-ben

Továbbjutott a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportköréből a Ferencváros, miután nagyon fontos találkozón begyűjtötte a két pontot a...

Elütött egy embert a metró, nem járt az M2-es

Deák Ferenc tér és a Déli pályaudvar között a baleset miatt pótlóbusz közlekedett. Az Infostart úgy tudja, hogy a...

Örökre eltűnhet az útlevél az életünkből

A biometrikus azonosításé lehet a jövő a papír alapú útlevelek helyett. A technológia és az adatbiztonság fejlődése révén ma...

41 centimétert billent meg a Balaton – fotók

A viharos szél "halmozta fel" a tó vizét az egyik oldalon. Az Időkép vette észre az Országos Vízjelző Szolgálat adataiban,...