17.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

Balhé van! Halal hússal etetnék iskolás gyermekeiket a hamburgi muszlimok

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Van aki szerint ezt nem követhetik meg az “újnémetek”. Ráadásul a marhák elkábítása sem szerepelt még a Koránban. Most mi legyen?

Annyi mindenre nem számított Merkel kancellár, hogy ez már csak apróság… Mint ismeretes, nem megengedett a muszlimok számára a mai, modern vágóhidakon taglózással vagy áramütéssel megölt állatok húsa, mert az nem “halal”. Az Iszlám törvényeinek megfelelően az állatot muszlim embernek kell levágnia, úgy, hogy Allah nevét említi fölötte, majd egy éles késsel, az állatnak a lehető legkevesebb fájdalmat okozva, át kell vágni a két nyaki artériát, a légcsövet és a nyelőcsövet, anélkül, hogy a gerincvelőt elszakítanák.

Hogy van-e Németországban elegendő muszlim mészáros azt nem tudjuk, mindenesetre most

nagy port vert fel az a hír, hogy egy hamburgi iskolába járó muzulmán gyermekek szülei azt akarják, hogy a csemetéiket kizárólag “halal” módon levágott hússal etessék.

Ez a Hamburg-billstedti általános iskolában történt, de a Philosophia-perennis szerint egyre több iskolában, egyre agresszívebben követelik ugyanezt a muzulmán szülők. Három hamburgi iskolában ez már meg is valósult olymódon, hogy diákok halal étkezést is választhatnak maguknak.

Ha szigorúan vennék, csakis muszlim mészáros vághatná…

A vitában felszólalt Ties Rabe hamburgi “iskola szenátor” aki szerint a diákok nem követelhetnek maguknak “halal” étkezést. A helyzetet bonyolítja, hogy a német állatvédelmi törvény szellemében a nagy húsfeldolgozók – amelyek persze nagy üzletet látnak a halal módon elkészített húsban –előbb elkábítják a levágandó marhákat. Az elkábítást viszont még nem ismerték a negyedik században amikor a Korán megszületett, úgyhogy ebből még további viták lesznek…

Forrás: Ripost

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

3 érv, hogy miért a faktoringot érdemes választanod vállalkozóként

2022-ben talán minden eddiginél fontosabb, hogy vállalkozóként alternatív pénzügyi megoldásokat is eszköztárunkba emeljünk. A vállalkozói hitelek egyre drágábbak, és...

Rendkívüli bejelentés: Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány – videó

Háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány https://www.facebook.com/orbanviktor/videos/505480614638923 Facebook Hirmagazin.eu

Kidobták a szülei, ezért akart öngyilkos lenni a fiú Margit-hídon

Fináncz Dominik szerda délután munka után sétált hazafelé, amikor meglátta a Margit híd korlátjába kapaszkodó fiatalt. Zsigereiben érezte, hogy...

Kevesebb és drágább lesz idén a hazai görögdinnye: akár 40 százalékkal is többet fizethetünk érte, mint tavaly

Az importverseny viszont idén várhatóan valamivel kevésbé szorítja majd a hazai dinnyetermelőket, hiszen az extrém magas üzemanyagárak miatt...