15.2 C
Budapest
2022. május. 18. szerda

Balhé lett a vetkőzős mentős videóból: a kisfilmet készítő kolléga kirúgását követeli az OMSZ-től a Mentődolgozók Szövetsége

Dátum:

Megosztás:

Kitört a botrány, amikor múlt hét kedden az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a közösségi oldalán megosztott egy videót, amiben a magyar mentősök új egyenruháját vetkőzős-öltözős klipben mutatták be. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke felháborodás miatt most a videó készítőjének azonnali elbocsátását követeli.

Ahogy a Blikk is megírta, január 11-én jelent meg az OMSZ közösségi oldalán egy videó “Érkeznek a mentőkhöz az új munkaruhák” címmel, a felvétel pedig elég pikánsra sikeredett. A videóban ugyanis nem kissé túlfűtött képkockák láthatók: egy sportos férfi a mentősök irodai dolgozószobájába érkezik, hogy szemrevételezze és felpróbálja az új egyenruháját, a láthatóan unatkozó irodista lányok ezt látva valósággal felvillanyozódnak, és epekedve, hosszan elidőznek tekintetükkel a férfi idomain, míg felveszi a ruháját.

A videó megosztása után kitört a kommentháború. Volt aki szekunder szégyennek nevezte, hogy tárgyiasítják a mentősöket, míg mások lazának és humorosnak tartották emiatt az OMSZ-t.

A Blikk birtokába jutott egy levél, amelyet a videó erős visszhangja után hétfőn küldtek az OMSZ főigazgatójának,dr. Csató Gábornak. A levelet a MOMSZ elnöke, dr. Kusper Zsolt nevében a szövetség operatív alelnöke, Lengyel Tibor írta, amelyben részletesen leírja, miért követelik az azonnali elbocsátását a videó készítőjének.

Levelében azt írta, a videó szerintük hátrányos, mert a társadalom széles körében felháborodást keltett, téves képet festett a dolgozókról és megingathatja a lakosság mentősökbe vetett bizalmát is. Hangsúlyozta, a munkavégzés eszközeinek biztosítását “alapvetően helytelen” ilyen vagy más eszközökkel reklámozni, ehhez helyette adottak az OMSZ belső kommunikációs csatornái. A MOMSZ szerint a videó egyáltalán nem releváns, ezért azt csak valamilyen PR fogásként tudják értelmezni.

Lengyel Tibor levelében hangsúlyozta, a szövetség

ezúton követeli a videó készítője jogviszonyának azonnali megszüntetését. A videót távolítsák el az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldaláról, majd pedig nyilvános bocsánat kérést követelünk a mentődolgozóktól.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége követeli a videó készítőjének azonnali kirúgását. / Fotó: BlikkA Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége követeli a videó készítőjének azonnali kirúgását. / Fotó: Blikk

A szövetség a követelés mellett további információt is megpróbált tudni a videó elkészülésének körülményeiről, ehhez az alábbi kérdéseket tették fel Csató Gábornak:

  1. Ki engedélyezte ennek a videónak az elkészítését, közzé tételét?
  2. Ön, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója, tudott-e a videóról?
  3. Látván elsősorban a munkavállalók, továbbá a lakosság felháborodását ennek kapcsán, indított-e kivizsgálást?
  4. Foganatosított-e valamilyen intézkedést az ügyben?

A videót itt tudja megtekinteni:

Nem áll rendelkezésre
Ez a videó nem ágyazható be, mert más tulajdonát képező tartalom szerepelhet benne.
Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu
Fotó: Facebook

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Még előtte állt az egész élet: barátja szeme láttára zuhant a mélybe a 23 éves lány

Barátja szeme láttára vesztette életét egy fiatal nő. Még előtte állt volna az egész élete. A Romániából származó Nane-losana Bodea május...

Az a helyzet, hogy megöregedtél, kisanyám

Azt hitted, hogy nem fog megtörténni, ugye? Azt hitted, hogy megúszod, mert veled és a testeddel ilyesmi nem...

Az ukrán fegyveres erők vezérkarának közleménye szerint az Azovsztal acélgyárban állomásozó egységek vezetői parancsot kaptak embereik életének megmentésére.

Elhagyták az ukránok az Azovsztal acélgyárat.. Hétfőn több száz embert evakuáltak az acélműből: ez volt utolsó menedékhely a városban,...

Hatalmas nemzeti lobogó ékesíti a megújuló Citadellát

Nem egészen három hónap alatt valósította meg a ZÁÉV a grandiózus lobogót és annak tartozékait. A ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Market...