2.1 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Balhé lett a vetkőzős mentős videóból: a kisfilmet készítő kolléga kirúgását követeli az OMSZ-től a Mentődolgozók Szövetsége

Dátum:

Megosztás:

Kitört a botrány, amikor múlt hét kedden az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) a közösségi oldalán megosztott egy videót, amiben a magyar mentősök új egyenruháját vetkőzős-öltözős klipben mutatták be. A Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének (MOMSZ) elnöke felháborodás miatt most a videó készítőjének azonnali elbocsátását követeli.

Ahogy a Blikk is megírta, január 11-én jelent meg az OMSZ közösségi oldalán egy videó „Érkeznek a mentőkhöz az új munkaruhák” címmel, a felvétel pedig elég pikánsra sikeredett. A videóban ugyanis nem kissé túlfűtött képkockák láthatók: egy sportos férfi a mentősök irodai dolgozószobájába érkezik, hogy szemrevételezze és felpróbálja az új egyenruháját, a láthatóan unatkozó irodista lányok ezt látva valósággal felvillanyozódnak, és epekedve, hosszan elidőznek tekintetükkel a férfi idomain, míg felveszi a ruháját.

A videó megosztása után kitört a kommentháború. Volt aki szekunder szégyennek nevezte, hogy tárgyiasítják a mentősöket, míg mások lazának és humorosnak tartották emiatt az OMSZ-t.

A Blikk birtokába jutott egy levél, amelyet a videó erős visszhangja után hétfőn küldtek az OMSZ főigazgatójának,dr. Csató Gábornak. A levelet a MOMSZ elnöke, dr. Kusper Zsolt nevében a szövetség operatív alelnöke, Lengyel Tibor írta, amelyben részletesen leírja, miért követelik az azonnali elbocsátását a videó készítőjének.

Levelében azt írta, a videó szerintük hátrányos, mert a társadalom széles körében felháborodást keltett, téves képet festett a dolgozókról és megingathatja a lakosság mentősökbe vetett bizalmát is. Hangsúlyozta, a munkavégzés eszközeinek biztosítását „alapvetően helytelen” ilyen vagy más eszközökkel reklámozni, ehhez helyette adottak az OMSZ belső kommunikációs csatornái. A MOMSZ szerint a videó egyáltalán nem releváns, ezért azt csak valamilyen PR fogásként tudják értelmezni.

Lengyel Tibor levelében hangsúlyozta, a szövetség

ezúton követeli a videó készítője jogviszonyának azonnali megszüntetését. A videót távolítsák el az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldaláról, majd pedig nyilvános bocsánat kérést követelünk a mentődolgozóktól.

A Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége követeli a videó készítőjének azonnali kirúgását. / Fotó: BlikkA Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége követeli a videó készítőjének azonnali kirúgását. / Fotó: Blikk

A szövetség a követelés mellett további információt is megpróbált tudni a videó elkészülésének körülményeiről, ehhez az alábbi kérdéseket tették fel Csató Gábornak:

  1. Ki engedélyezte ennek a videónak az elkészítését, közzé tételét?
  2. Ön, mint a munkáltatói jogkör gyakorlója, tudott-e a videóról?
  3. Látván elsősorban a munkavállalók, továbbá a lakosság felháborodását ennek kapcsán, indított-e kivizsgálást?
  4. Foganatosított-e valamilyen intézkedést az ügyben?

A videót itt tudja megtekinteni:

Nem áll rendelkezésre
Ez a videó nem ágyazható be, mert más tulajdonát képező tartalom szerepelhet benne.
Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu
Fotó: Facebook

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...