Home Főhírek Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó Baleset szégyenfoltja: segítségnyújtás helyett csak fotózták és videózták a Káldnál súlyosan sérült...

Baleset szégyenfoltja: segítségnyújtás helyett csak fotózták és videózták a Káldnál súlyosan sérült anyát és gyermekét…

0
3ec57b41ce7a4919ba5175a4d54ee3fb
police.hu

Többen is elhajtottak a rommá tört kocsik előtt Káldnál, pedig az egyik kocsiban egy gyermek és az édesanyja ült súlyos sérülésekkel.

A baleset 84-es főúton történt pénteken délután: egy BMW szabályosan hajtott éppen Jánosháza felé, amikor a szemközti sávban haladó kocsisor mögül egyszer csak kivágott egy Toyota, a két kocsi pedig frontálisan egymásba rohant. 

Fotó: 112Press / YouTube

Az autók felborultak, és brutálisan összeroncsolódtak, a BMW pedig megpördülve az árokba csapódott. Azonban míg a BMW-ben utazó cseh fiatalok mindegyike be volt kötve, könnyebb sérülésekkel megúszták az esetet, úgy tudni, saját erőből hagyták el a kocsit, addig a magyar kocsiban ülő sofőr és utasa is súlyosan megsérült, az utas pedig vélhetően nem volt bekötve.

112 Press úgy tudja, hogy a hátsó ülésen egy négy év körüli kislány utazott, aki ugyan be volt kötve a gyerekülésbe, de életveszélyesen megsérült, így őt mentőhelikopter szállította kórházba.

A balesetnél több magyar és német rendszámú kocsi is megállt, azonban elmondta, hogy olyan szörnyű állapotban volt az autó, hogy azt hitték, hogy a bent ülők már nem is élnek:

Bevallom, először azt hittem, hogy a sofőr és az utasa már nem él. Csak a kislány nyöszörgött a gyermekülésben. Az utas a szélvédőnek csapódva feküdt

– mesélte a lapnak a férfi.

A gyerekülés is kiszakadt a kocsiból, a benne ülő kislány életveszélyesen megsérült – Fotó: 112 Press/YouTube

Ő csak a csattanásra lett figyelmes, de azonnal kiugrott, hogy segítsen.

Mint mondta, sajnos nem sokan tettek így, sőt, állítása szerint többen csak azért lassítottak le, hogy fotózzanak és videózzanak.

 Ezután segítségnyújtás nélkül továbbhajtottak, mint akik jól végezték dolgukat:

– Kb. négy autó állt meg, köztük egy német rendszámú és ők nagyon magabiztosak voltak, tudták, hogy mit kell csinálni. Az számomra döbbenetes volt, hogy folyamatos volt a forgalom a két roncs között és sok autóból videóztak, fotóztak

– mondta felháborodottan. Azt is hozzátette, hogy nagyon megviselték a történtek:

– Bevallom, amikor eljöttünk, akkor férfi létemre elsírtam magam

– szögezte le.

A BMW az árokba csapódott, de a benne ülő négy cseh fiatal szinte sértetlenül megúszta az esetet, be voltak kötve – Fotó: 112 Press/YouTube

Sajnos ez nem egyedi eset, mi több, az sem számít ritkaságnak, hogy a „katasztrófaturisták” miatt újabb baleset következik be. Egyik olvasónk elárulta, hogy már ő is tapasztalt hasonlót:

– Elmentünk nemrégiben egy súlyos baleset helyszíne mellett, és akkor már többen segítettek, érkeztek a rendőrök is. De rengetegen lelassítottak, hogy videózzanak és fotózgassanak, majd tovább hajtottak. Ezt konkrétan büntetném, komolya pénzbírsággal, hogy az embereknek örökre elvegyem a kedvét az ilyen undorító viselkedéstől – szögezte le.

 

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás