26.1 C
Budapest
2022. július. 2. szombat

Balaton Camino, avagy mindenki útja másodszor (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Kétszáz kilométer, tíz szállás, három nő, tíz csapat – ez nem egy amerikai akciófilm története, hanem egy új kezdeményezésé, amely a Balatont és környékét egy kicsit másképp próbálja meg bemutatni.

Nem véletlen, hogy a Balaton Camino túrát a Mol Nagyon Balaton is támogatta, és hivatalos eseménye volt az idei programsorozatnak.

Budavári Dóra a szervezők részéről a keddi Balatoni nyár műsorában elmondta, az útvonalat úgy alakították ki, hogy bebizonyítsák, egy átlagember is képes napi 20-25 kilométert gyalogolni, mindenfajta nagyobb felkészülés, előedzettség nélkül. Fájni fog, testileg és lelkileg is meg fogja viselni a túra a résztvevőket – mondta a szervező, aki maga is – Scherer Anna és Rákász-Losonczy Judit szervezőtársai társaságában – tavaly februárban és idén májusban is teljesítette a távot.

Mindenképpen jól jön egy útiterv

Arra mindenkinek felhívja a figyelmét, ha nekivágnak, akkor legyen itiner a résztvevőknél, ugyanis ha van tíz napja az embernek erre az útra, akkor útiterv és biztos szálláshely nélkül nehéz lesz teljesíteni. A távval kapcsolatban arra hívta fel a figyelmet Budavári Dóra, hogy naponta húsz-huszonöt kilométernél többet senki ne teljesítsen, ugyanis ha egyik nap ennél többet gyalogol valaki, a következő napi szakasz nagyon rossz lesz.

I love Balaton

Májusban nem csak a teljes távra lehetett csatlakozni, a szervező elmondása szerint sokan csak egy-egy szakaszokon tartottak a caminóval – családoknak egyébként is így ajánlja a kétszáz kilométer teljesítését Budavári Dóra –, de az is előfordult, hogy akik csak az első két szakaszra vállalkoztak, végül végig maradtak.

Ősszel lesz a következő camino

Látványos balatoni tájakon át vezetett a Balatoni Camino útja, hangzik el a műsorban, és aki kedvet kapott a túrához, annak Budavári Dóra azt ajánlja, hogy bármilyen sorrendben végigjárhatja saját szervezésben, de ha szervezetten szeretné megtenni a mintegy 300 ezer lépést, akkor arra valószínűleg őszig várnia kell, hiszen – mint elhangzik – az őszi Balaton köré tervezik a következő Balaton Caminót, a pontos dátumot a Facebook-oldalukon fogják közölni.

Forrás: Duna / Balatoni nyár

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újra bálna tűnt fel a Szajnában – képek

Nagy méretű bálna tűnt fel a Szajnában, egy hónappal azután, hogy egy másik tengeri emlős, egy kardszárnyú delfin...

Észak-Korea vezetése hajmeresztő bejelentéssel állt elő

A szakértők értetlenül állnak az északi, a koronavírus érkezésével kapcsolatos álláspont előtt. Észak-Korea lakosságát eközben arra figyelmeztette az...

A magyar katona nem társadalmi termék, hanem védelmező. A magyar hadsereg nem költségvetési kérdés, hanem a nemzeti megmaradás őre.

Amióta az eszemet tudom, mindig a hadsereg jelentette a rend végső bizonyosságát. Amikor hazánk határvidékén dörögtek a fegyverek,...

100 hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

Mintegy száz hektáron ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy...
facebook