Kezdőlap Szabadidő Bulvár Bajban van Schobert Norbi? Vizsgálat indult a cége ellen..

Bajban van Schobert Norbi? Vizsgálat indult a cége ellen..

34
norbi 1 e1623331291654

Már a versenyhivatal figyelmét is felkeltették a Norbi Update Lowcarb Zrt. egyes termékeivel kapcsolatos állítások, a hivatal eljárást folytat a céggel kapcsolatban.

A vállalat tavaly 2,3 milliárd forintra növelte az árbevételét, de a kiadásai ennél is nagyobbak voltak, így az évet ismét 135 milliós veszteséggel zárta. A korábban a tőzsdét is megjárt cégnek több száz kisrészvényese is van. Schobert Norbert és Rubint Réka másik cége, az Alakreform Kft. tavaly szerény nyereséget termelt.

Schoberték fő vállalkozása, a csökkentett szénhidrát- és cukortartalmú élelmiszereket gyártató és forgalmazó Norbi Update Lowcarb Zrt. 54 millió forinttal, 2,31 milliárd forintra növelte a nettó árbevételét 2021-ben. Exportértékesítésből mindössze 7 milliós bevételük volt. A termékeket kiskereskedelmi hálózatokban és nagyrészt franchise partnerek által működtetett márkaüzletekben értékesítik.

Egyéb bevételként még 9 millió forint folyt be a céghez, amely azonban 2020-hoz hasonlóan 2021-ben is veszteséggel zárta az évet, közel forintra pontosan ugyanakkora összeggel, -135 millió forinttal.

Az egykor a budapesti tőzsdét is megjárt Norbi Update-nak Schobertéken kívül még több mint négyszáz kisrészvényese van, akik mintegy 7 százaléknyi részvénnyel rendelkeznek.

A társasággal kapcsolatban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított, amely a május végi mérlegkészítéskor folyamatban volt.

A GVH valóban eljárást folytat a Norbi Update Lowcarb Zrt.-vel szemben a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmának feltételezhető megszegése miatt, a cég Update termékeihez köthető egyes kereskedelmi gyakorlatokkal kapcsolatban

– tájékoztatta pénteken a Napi.hu-t a GVH sajtóirodája.

napi

Hirmagazin.eu

facebook