9.1 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Bajban van az érsek, aki fecsegett Schumacher állapotáról..

Dátum:

Megosztás:

Bíróság elé került a kínos ügy. Megsértették az otthonában ápolt Michael Schumacher magánszféráját azzal, hogy az érsek részleteket árult el a hogylétéről.

Megsértette Michael Schumacher személyiségi jogait, hogy Georg Gänswein érseket 2018-ban több sajtótermék is idézte a legendás autóversenyző egészségi állapotáról – döntött a német szövetségi bíróság.

Az érsek óvatlan szavaiból követkztetni lehetett Michael Schumacher állapotára
Fotó: AFP

A Forma–1 hétszeres világbajnoka 2013 végén szenvedett súlyos síbalesetet. Koponyasérülése miatt sokáig küzdöttek az életéért, a családja döntése értelmében azóta sem derült ki konkrétum a hogylétéről. Ezt a védvonalat, Schumi magánszféráját sértette meg, amikor a német főpap részleteket árult el a svájci Schumacher-villában tett (két évvel korábbi, 2016 nyári) látogatása után.

Utána sok kritika érte, amiért rést ütött a család és a közeli barátok által kiépített védőpajzsra. Egy kommunikációs szakértő akkor azt mondta róla: valószínűleg csak azért beszélt a találkozásukról, mert nem naprakész a világi ügyekben. Amikor például George Clooneyhoz hasonlították egy cikkben, fogalma sem volt, ki a hollywoodi sztárszínész.

Gänswein érsek (a néhai XVI. Benedek pápa korábbi titkára, vatikáni bizalmasa) többek között arról beszélt, hogy Schumachert egy terapeuta vitte a nappaliba, meleg volt a keze, az arca pedig a korábbinál kicsit teltebb. A találkozásuk részleteiről beszámoló cikkekben a bíróság döntése értelmében elfogadhatatlanul figyelmen kívül hagyták a beteg személyiségi jogait.

Erről Te sem maradhatsz le!

A főpap által elmondottakból ugyanis következtetni lehetett arra, hogy Schumi nem tudott egyedül járni, illetve milyen volt a vérkeringése – és mindezt a világsztár vagy hozzátartozói engedélye nélkül. A találkozás nyilvánosságra került részletei közül csak azt nem találta aggályosnak a bíróság, hogy az érsek a hüvelykujjával keresztet rajzolt Schumacher homlokára. Ez ugyanis bevett szokás a katolikus papok és a betegek között.

Volt már balhé Schumacher-cikkből

A sztorival kapcsolatban megjegyzik: Michael Schumacher menedzsere, a sajtóügyeket is felügyelő Sabine Kehm 2015 végén egy közleménnyel cáfolta a Bunte magazin címlapsztoriját, mely szerint az expilóta újra tud járni.

Az akkori helyreigazítás ugyanakkor a bíróság mostani állásfoglalása szerint nem jelentette azt, hogy azóta megengedhető konkrétumokat elárulni a beteg állapotáról.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...