7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekBajban van a híres magyar cirkusz, végleg bezárhat

Bajban van a híres magyar cirkusz, végleg bezárhat

Megszűnés fenyegeti a legendás Eötvös Cirkuszt. Az artistacsalád jelenleg más cirkuszokban kényszerül vendégszerepelni.

Magyarország egyik leghíresebb artistacsaládja jelenleg más cirkuszokban vendégszerepel, a saját sátrukat két éve nem verték fel. Wertheim Adrienn, az igazgató felesége a Borsnak elmondta: egyelőre kérdés, mikor turnézhatnak újra a régi pompájukban.

Fotó: Róka László

Az elmúlt évszázad során a társaság a magyar kultúra szerves részévé vált, de úgy tűnik, az elmúlt évek történései nagy veszélybe hozták az intézményt.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

„A pandémia idején nem nyithattunk ki. Utána pedig egy másik cirkusznál kezdtünk a férjemmel fellépni a zsonglőrszámunkkal. Terveink szerint a jövőben újra megnyitjuk a sajátunkat, de egy teljesen más felállásban. Az eszközeink megvannak, a sátrunkat sem adtuk el, de egyelőre megjósolni sem tudom, mikor láthatja az Eötvös Cirkusz produkcióit a közönség” – fogalmazott Wertheim Adrienn a lapnak.

Eötvös Loránd
Fotó: H. Szabó Sándor

Helyzetüket megnehezíti a drasztikusan megemelkedett üzemanyag árak, ami rendkívül költségessé teszi a cirkusz utaztatását. Hiszen jó néhány kamiont meg kellene tankolniuk, vagyis a jegyárakat nagymértékben meg kellene emelniük. A neves artista a Bors kérdésére azt is elárulta, mivel egészítik ki a keresetüket, ebben a nehéz időszakban.

„Korábban én láttam el a cirkuszunk marketingfeladatait, és innen jött az ötlet, hogy másoktól is elfogadjunk ilyen megbízást. Többek között egy hegesztést és lakatosmunkákat vállaló cégnek is elkészítettük a hirdetéseit, de egy étteremnek is dolgozom” – fejezte be Adrienn.

ripost

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work