11.2 C
Budapest
2024. április. 20. szombat
HomeKülföldKiemelt külföldi hírekBajban a Vodafone, jelentős leépítésbe kezd Németországban

Bajban a Vodafone, jelentős leépítésbe kezd Németországban

Minden nyolcadik munkahely megszűnik, több százmillió eurós költségcsökkentést várnak a takarékossági csomagtól.

Kétezer munkahelyet számol fel a Vodafone Németországban, így minden nyolcadik állás megszűnik a cégnél, ahol már tavaly elkezdődött a nagyszabású leépítések sora 900 pozíció törlésével. A brit központú csoportnak Németország a legfontosabb piaca, innen származik bevételének csaknem egyharmada – írja az economx.hu.

Az anyacég takarékossági programjában világszerte 11 000 állást szüntet meg, ami a személyi állomány nagyjából tíz százalékát jelenti.

A világszerte 300 millió ügyfelet kiszolgáló cégnél évek óta átalakítás zajlik. Az olaszországi leányvállalatot nyolcmilliárd euróért tervezik értékesíteni a svájci központú Swisscomnak, a spanyol Vodfone-t már el is adták ötmilliárd euróért. A magyarországi érdekeltségétől tavaly 660 milliárd forintért (1,67 milliárd euróért) vált meg a Vodafone.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work