2.2 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Bagolyrekord Magyarországon

Dátum:

Megosztás:

Több településen is megsokszorozódott a fülesbaglyok száma, valószínűleg bő táplálékforrásra leltek.

 

Minden eddiginél több telelő erdei fülesbaglyot számoltak meg a természetvédelmi őrök Kisújszálláson és Túrkevén – mondta Kiss Ádám természetvédelmi őr, a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársa az InfóRádióban.

Hozzátette, a két Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen minden eddigi rekord megdőlt:

Kisújszálláson 398, Túrkevén pedig 500 példányt számoltak meg.

Kiss Ádám elmondta, külföldről is erre a területre szoktak beáramlani a fülesbaglyok, mert táplálékszerzés szempontjából ideális adottságokkal rendelkezik az alföldi régió.  Éjjeli ragadozó madarakról van szó, így főleg kisebb madarakkal, rágcsálókkal táplálkoznak: 90 százalékban pedig mezei pockokra vadásznak. A földeken nagy számban jelennek meg mezei pockok, ezért az ételbőség lehetősége is vonzza a ragadozó madarakat a megyébe.

A két településen emiatt a fülesbaglyoknak vannak telelőhelyeik is, ahol örökzöld növényeken el tudnak rejtőzni. Ezeken a helyeken csapatosan több tucat madár szokott megpihenni:

legutóbb egy fán 80 fülesbaglyot számoltak meg a nemzeti park munkatársai.

Forrás: infostart.hu

Képek: Hirmagazin.eu, YouTube.com

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este: Reszkessetek betörők 3-4 – videók

Teljes filmek magyarul: Reszkessetek betörők 3. Reszkessetek betörők 4. Kellemes szórakozást a filmhez! Még több film itt! Our media displays content free of...

Piros riasztást is kiadhatnak – mutatjuk, hol tart legtovább az ónos eső

Budapesten kora délutánra lecseng a havazás, esőbe, majd ónos esőbe vált a csapadék halmazállapota. Budapesten is jégpáncélos területek...

Orbán Viktor: Magyarország nem vétózik, olyan, hogy vétó, nincs

A miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban feltett kérdésekre válaszolt. Szólt Ukrajna EU-csatlakozásának támogatásáról, a pénzügyi segítségről, a...

Miért jó szigetelőanyag a kőzetgyapot?

A kőzetgyapotot sokan csak homlokzati szigetelőként ismerik, pedig remek tulajdonságai miatt más szigetelési feladatot is elláthatunk vele. Aki csak...