4.9 C
Budapest
2024. február. 22. csütörtök

Azt a q.va – kiáltott fel az autós, amikor Szigetszentmiklóson beleszáguldott az eső okozta tócsákba

Dátum:

Megosztás:

Autók akadtak el a hirtelen lezúdoló eső miatt Szigetszentmiklóson.

A Csépi úti HÉV aluljáró járhatatlan, az egyik helyi lakos szerint az irgalmatlan beépítések miatt problémás a buckai városrész vízelvezetése.

Özönvíz Szigetszentmiklóson

Özönvizet okozott az eső vasárnap délután Szigetszentmiklóson. A Csépi út és a Bajcsy Zsilinszky úti aluljáró teljesen megtelt vízzel, autók akadtak el.

Helyszíni felvétel

özönvíz,Szigetszentmiklós
Forrás: Facebook/Szigetszentmiklósi vagyok!

Homokos, erdős rész

Az egyik helyi lakos a BudaPestkörnyeke.hu-nak azt mondta, hogy a szóban forgó HÉV-aluljáró a buckai városrészen található. Ezt a részt rendszeresen elönti a víz, ennek az az oka, hogy buckai rész egy homokos, erdős terület volt a ’80-as évek közepéig.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Beépítették a területet

Majd a 90-es évek második felében irgalmatlan beépítés vette kezdetét. Később, 2000-2010 között az itt épülő házak száma tovább nőtt. Ez azt eredményezte, hogy a város központjához viszonyítva, magasabban fekvő buckai részről a víz befolyik erre a területre.

Rendszeres a probléma

A BudaPestkörnyeke.hu-nak nyilatkozó itt élő szerint ezért önti el az aluljárót a hirtelen lezúduló eső miatt a víz. Ezt a problémát csak egy kiépített, csapadékvíz-elvezetéssel lehetne megoldani, amely több milliárd forintos beruházás jelentene.

Tavakat alakítottak volna ki

Korábban volt egy elképzelés, amely keretén belül különböző zöld szigeteket alakított volna ki a buckai városrészen. A tervnek az volt lényege, hogy kisebb tavakat hoztak volna létre, fásítva, bokosítva. Ide tudott volna befolyni a csapadékvíz. De az elmúlt időszákban erre már nem került sor.

Ez várható

Hétfőn többfelé várható zápor, zivatar, a Dunántúl nyugati részén inkább csak eső lesz a jellemző. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás társulhat. A maximumhőmérséklet a Dunántúlon 20 és 25 fok között várható, míg a Dunától keletre általában 23 és 28 fok között várható, sőt az északkeleti megyékben pár fokkal ennél melegebb is lehet.

Beismerték a hibát

Tegnap az OMSZ prognózisa alapján fújták le 13 óra körül az esti budapesti tűzijátékot. Az operatív törzs szerint a meteorológusok tévedtek. Ezt az utóbbiak lényegében elismerték.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A magyarázat

A tegnap esti események a tegnap délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg. Az akkori eredmények közül a legkevésbé valószínű történt meg. Ez a bizonytalansági faktor sajnos benne van a szakmánkban, ezt igyekeztünk kommunikálni is. Elnézést kérünk a kellemetlenségekért! – írja az OMSZ közösségi oldala.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook

budapestkörnyeke

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Súlyos dolog derült ki az Ukrajna ellen bevetett észak-koreai rakétákról

Az Észak-Korea által Oroszországnak szállított és Ukrajna ellen bevetett ballisztikus rakéták számos olyan alkatrészből állnak, amelyek amerikai vagy...

Reagáltak a titkosszolgálati vezetők Magyar Péter állításaira, Kocsis Máté is posztolt róla

A Diákhitel Központ volt vezetője nem találkozott a titkosszolgálatok képviselőivel – derült ki az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén. Összeült...

Ma este egy gyönyörű, romantikus dráma – Hét élet – videó

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember...